"Tenis i turniri ne smiju da zavise od Nadala i Federera"!

Direktor Šenžena, Leon Sun, rekao je da bi svaki turnir voleo da dovede Rafaela Nadala i Rodžera Federera, ali i da tenis ne sme da zavisi od dva čoveka.

Tenis 20.09.2018 | 19:30
"Tenis i turniri ne smiju da zavise od Nadala i Federera"!
Turniri u Šenženu i Čengduu su prvi na kineskoj turneji i Endi Mari, David Gofan, Stefanos Cicipas i Denis Šapovalov su samo neki od igrača koji su za njih prijavljeni.

Jedan je bio "broj 1", Gofan je takođe vrhunski igrač dok Šapovalov i Cicipas tek pretenduju na sam svetski vrh na kom su i dalje tri čoveka – Rafael Nadal, Rodžer Federer i Novak Đoković. 

Od "velike četvorke", polako se u formu vraća Endi Mari, a ove godine će biti i na turniru. 

"Endi je šampion. Već je osvajao turnir ovde 2014. godine i to je dobro za nas. Šenžen je dobra prilika za njega da se opet vrati", rekao je Leon Sun za Tennis World. 

Prošle godine je Aleksandar Zverev bio prvi nosilac, ove godine ga nema zbog popunjenog rasporeda. Sun je spomenuo i Nadala i Federera. 

"Svaki turnir bi voleo da dovede velike igrače kao što su Nadal i Federer, ali naravno, ponekad se ti momci ne odlučuju da igraju turnire iz 250 serije zbog Grend slemova i većih turnira. Teško je i za njih da igraju svaki turnir na svetu. Ali jednog dana će se i ta velika imena penzionisati, a turniri i tenis se ne mogu zavisiti od dva čoveka. Morate napraviti dobar turnir, kvalitetan tenis i uslugu da biste privukli navijače", istakao je Sun. 

Turnir u Šenženu se igra od 24. do 30. septembra.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar