Ф1: Доминација Хамилтона у Сингапуру!

Фетел све даље од Британца! Луис Хамилтон, возач Мерцедеса, победник је Велике награде Сингапура – петнаесте трке овогодишњег шампионата Формуле 1.  Хамилтон лагано до седме победе у 2018. години.  Возач Мерцедеса и у Сингапуру потврдио врхунску форму и шест трка пре краја сезоне одмакао Фетелу 40 бодова.

Остали спортови 16.09.2018 | 23:35
Ф1: Доминација Хамилтона у Сингапуру!
Британац је заслужено дошао до тријумфа и нових 25 бодова. Актуелни шампион сада има 40 бодова предности у односу на Себастијана Фетела.

Возач Ферарија завршио је на тек трећем месту, иако је имао веома добар старт. Фетела је бољег резултата омела стратегија екипа, која се испоставила веома лоша.

Испред Фетела завршио је Макс Ферстапен, док су четврти и пети завршили Валтери Ботас, односно Кими Раиконен. Првих десет комплетирали су још Данијел Рикардо, Фернандо Алонсо, Карлос Саинц, Шарл Леклер и Нико Хулкенберг. 

Трка није кренула бурно као прошле године, али је виђен мањи инцидент између колега Серхија Переса и Себастијана Окона. Млади Француз морао је да одустане јер му је болид био превише оштећен.

Убрзо је изашло сигурносно возило на стазу, а док се то није десило Фетел је успео да престигне Ферстапена и дође до другог места. Немац је тако дошао у шансу да престигне Хамилтона после летећег старта, међутим нисмо успели да видимо напад, а камоли претицање.

Актуелни шампион био је баш доминантан, а помогла му је и екипа Ферарија која је одабрала лошу тактику. После промене гума Фетел се вратио иза Серхија Переса, који га је доста успорио.

Ферстапен је то искористио и изашао на стазу пре Немца. Ту је практично трка била готова, Фетел није ниједном угрозио Холанђанина, док је Хамилтон чврсто држао прво место.

Од 28. до 30. септембра на програму је Велика награда Русије.

Возач Мерцедеса Луис Хамилтон победио је у трци за Велику награду Сингапура и на 40 бодова увећао предност над ривалом из Ферарија Себастијаном Фетелом, који је заузео треће место.

Хамилтон је остварио седму победу у сезони, чак четврту у последњих пет трка и укупно 69. у каријери.

Он је кренуо са "пол позиције" и без већих проблема остварио четврти тријумф на стази "Марина Беј", направљеној по угледу на уличну трку у Монаку.

Друго место заузео је Макс Верстапен из Ред Була, заоставши непуних девет секунди, док је Фетел остао далеко иза и прошао је кроз циљ готово 40 секунди после победника.

На реду је трка за Велику награду Русије 30. септембра у Сочију.

РЕЗУЛТАТИ ТРКЕ ЗА ВН СИНГАПУРА

1. Луис Хамилтон (В. Британија, Мерцедес) 1:51:11,611 сати
2. Макс Ферстапен (Холандија, Ред Бул) +8,961 секунди
3. Себастијан Фетел (Немачка, Ферари) +39,945
4. Валтери Ботас (Финска, Мерцедес) +51,930
5. Кими Раиконен (Финска, Ферари) +53,001
6. Данијел Рикардо (Аустралија, Ред Бул) +53,982
7. Фернандо Алонсо (Шпанија, Мекларен) +1:43,011 минута
8. Карлос Саинз (Шпанија, Рено) +један круг
9. Шарл Леклерк (Монако, Заубер) +један круг
10. Нико Хулкенберг (Немачка, Рено) +један круг

Генерални пласман:

1. Луис Хамилтон (Мерцедес) 281
2. Себастијан Фетел (Ферари) 241
3. Кими Раиконен (Ферари) 174
4. Валтери Ботас (Мерцедес) 171
5. Макс Ферстапен (Ред Бул) 148

ПЛАСМАН КОНСТРУКТОРА: Мерцедес 452, Ферари 415, Ред Бул 272, Рено 91, Хас 76, Мекларен 58...

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар