F1: Dominacija Hamiltona u Singapuru!

Fetel sve dalje od Britanca! Luis Hamilton, vozač Mercedesa, pobednik je Velike nagrade Singapura – petnaeste trke ovogodišnjeg šampionata Formule 1.  Hamilton lagano do sedme pobede u 2018. godini.  Vozač Mercedesa i u Singapuru potvrdio vrhunsku formu i šest trka pre kraja sezone odmakao Fetelu 40 bodova.

Ostali sportovi 16.09.2018 | 23:35
F1: Dominacija Hamiltona u Singapuru!
Britanac je zasluženo došao do trijumfa i novih 25 bodova. Aktuelni šampion sada ima 40 bodova prednosti u odnosu na Sebastijana Fetela.

Vozač Ferarija završio je na tek trećem mestu, iako je imao veoma dobar start. Fetela je boljeg rezultata omela strategija ekipa, koja se ispostavila veoma loša.

Ispred Fetela završio je Maks Ferstapen, dok su četvrti i peti završili Valteri Botas, odnosno Kimi Raikonen. Prvih deset kompletirali su još Danijel Rikardo, Fernando Alonso, Karlos Sainc, Šarl Lekler i Niko Hulkenberg. 

Trka nije krenula burno kao prošle godine, ali je viđen manji incident između kolega Serhija Peresa i Sebastijana Okona. Mladi Francuz morao je da odustane jer mu je bolid bio previše oštećen.

Ubrzo je izašlo sigurnosno vozilo na stazu, a dok se to nije desilo Fetel je uspeo da prestigne Ferstapena i dođe do drugog mesta. Nemac je tako došao u šansu da prestigne Hamiltona posle letećeg starta, međutim nismo uspeli da vidimo napad, a kamoli preticanje.

Aktuelni šampion bio je baš dominantan, a pomogla mu je i ekipa Ferarija koja je odabrala lošu taktiku. Posle promene guma Fetel se vratio iza Serhija Peresa, koji ga je dosta usporio.

Ferstapen je to iskoristio i izašao na stazu pre Nemca. Tu je praktično trka bila gotova, Fetel nije nijednom ugrozio Holanđanina, dok je Hamilton čvrsto držao prvo mesto.

Od 28. do 30. septembra na programu je Velika nagrada Rusije.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobedio je u trci za Veliku nagradu Singapura i na 40 bodova uvećao prednost nad rivalom iz Ferarija Sebastijanom Fetelom, koji je zauzeo treće mesto.

Hamilton je ostvario sedmu pobedu u sezoni, čak četvrtu u poslednjih pet trka i ukupno 69. u karijeri.

On je krenuo sa "pol pozicije" i bez većih problema ostvario četvrti trijumf na stazi "Marina Bej", napravljenoj po ugledu na uličnu trku u Monaku.

Drugo mesto zauzeo je Maks Verstapen iz Red Bula, zaostavši nepunih devet sekundi, dok je Fetel ostao daleko iza i prošao je kroz cilj gotovo 40 sekundi posle pobednika.

Na redu je trka za Veliku nagradu Rusije 30. septembra u Sočiju.

REZULTATI TRKE ZA VN SINGAPURA

1. Luis Hamilton (V. Britanija, Mercedes) 1:51:11,611 sati
2. Maks Ferstapen (Holandija, Red Bul) +8,961 sekundi
3. Sebastijan Fetel (Nemačka, Ferari) +39,945
4. Valteri Botas (Finska, Mercedes) +51,930
5. Kimi Raikonen (Finska, Ferari) +53,001
6. Danijel Rikardo (Australija, Red Bul) +53,982
7. Fernando Alonso (Španija, Meklaren) +1:43,011 minuta
8. Karlos Sainz (Španija, Reno) +jedan krug
9. Šarl Leklerk (Monako, Zauber) +jedan krug
10. Niko Hulkenberg (Nemačka, Reno) +jedan krug

Generalni plasman:

1. Luis Hamilton (Mercedes) 281
2. Sebastijan Fetel (Ferari) 241
3. Kimi Raikonen (Ferari) 174
4. Valteri Botas (Mercedes) 171
5. Maks Ferstapen (Red Bul) 148

PLASMAN KONSTRUKTORA: Mercedes 452, Ferari 415, Red Bul 272, Reno 91, Has 76, Meklaren 58...

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar