ВАР тестиран - ПЛ задовољна, Сити једини оштећен!

Током петог кола Премијер лиге тестирана је видео технологија (ВАР) и учинак је веома задовољавајућ, кажу из тог такмичења.

Фудбал 20.09.2018 | 19:00
ВАР тестиран - ПЛ задовољна, Сити једини оштећен!
ВАР је тестиран током играња утакмица које су почеле у суботу од 15.00 по локалном времену, укупно пет мечева, али не у комуникацији са судијом, већ засебно, "иза завесе".

Једина одлука коју би ова технологија променила током ових пет утакмица десила се на мечу између Ситија и Фулама, када је, нешто пре краја првог полувремена, Сане постигао гол.

Немцу је погодак поништен, због офсајда, те је касније утврђено да истог није ни било. Тај гол би "Грађане" одвео на 3:0 неколико минута пред крај првог дела игре, а Сити је свакако победио тај меч тим резултатом. 

Што се тиче пенала над Переиром у мечу између Борнмута и Лестера, ВАР је утврдио да није постојала довољно велика грешка како би та одлука била преиначена. 

Подсећамо, премијерлигаши су у априлу гласали да се ВАР ни ове сезоне не користи у том такмичењу, али после тестирања врло је могуће да се промена деси 2019. Ове сезоне биће коришћен у куповима.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар