VAR testiran - PL zadovoljna, Siti jedini oštećen!

Tokom petog kola Premijer lige testirana je video tehnologija (VAR) i učinak je veoma zadovoljavajuć, kažu iz tog takmičenja.

Fudbal 20.09.2018 | 19:00
VAR testiran - PL zadovoljna, Siti jedini oštećen!
VAR je testiran tokom igranja utakmica koje su počele u subotu od 15.00 po lokalnom vremenu, ukupno pet mečeva, ali ne u komunikaciji sa sudijom, već zasebno, "iza zavese".

Jedina odluka koju bi ova tehnologija promenila tokom ovih pet utakmica desila se na meču između Sitija i Fulama, kada je, nešto pre kraja prvog poluvremena, Sane postigao gol.

Nemcu je pogodak poništen, zbog ofsajda, te je kasnije utvrđeno da istog nije ni bilo. Taj gol bi "Građane" odveo na 3:0 nekoliko minuta pred kraj prvog dela igre, a Siti je svakako pobedio taj meč tim rezultatom. 

Što se tiče penala nad Pereirom u meču između Bornmuta i Lestera, VAR je utvrdio da nije postojala dovoljno velika greška kako bi ta odluka bila preinačena. 

Podsećamo, premijerligaši su u aprilu glasali da se VAR ni ove sezone ne koristi u tom takmičenju, ali posle testiranja vrlo je moguće da se promena desi 2019. Ove sezone biće korišćen u kupovima.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar