Кари: Хтио сам да копирам Навара!

Стеф Кари, један од најбољих кошаркаша данашњице, рекао је да је желео да копира Хуана Карлоса Навара и његов чувени шут с једне ноге.  Дивим се Навару, има потез који бих јако волео да ископирам! Стеф Кари о легенди европске кошарке.

Кошарка 23.09.2018 | 15:30
Кари: Хтио сам да копирам Навара!
Кари, који је по многима најбољи шутер у историји, гледао је национални тим Шпаније 2010. године на Светском првенству када се дивио Навару.

"Наваро ми је један од омиљених шпанских кошаркаша, због потеза који је урадио на Светском првенству 2010. године на којем сам и ја играо. Шутнуо је лопту с једне ноге у паду и желео сам да копирам тај потез", рекао је Кари за шпанске медије. 

Кари је 2010. године био један од млађих у екипи и није имао толико велику улогу. 

Са друге стране Наваро је заустављен у четвртфиналу од наше репрезентације. На том мечу чувену тројку постигао је Милош Теодосић преко Хорхеа Гарбахосе.



Европска кошаркашка јавност остала је подељеног мишљења после велике прашине која се подигла због одласка Хуан Карлоса Навара у пензију, упркос његовој жељи да одигра још једну сезону у Барселони. Врхушка клуба одлучила је ипак да своју легенду прерано стрпа у директорску фотељу и практично присилно натера да окачи патике о клин, што је шпанскоој легенди тешко пало.

Без обзира на све, његово наслеђе покушаће од заборава да сачувају мајстори ове игре који данас ведре и облаче кошаркашким паркетима широм планете. Стеф Кари један је од револуционара игре под обручима и његове потезе данашњих клинци "скидају" кад год уграбе могућност. 

Ипак, вероватно најбољи шутер данашњице жели и даље да се усавршава, али и да од најефикаснијег играча Евролиге скине један потез који му је остао урезан у сећање.

“Хуан Карлос један је од мојих омиљених играча у шпанском тиму, а имао је и један потез који ме је одушевио када смо играли Мундобаскет 2010. године. Наиме, успео је да постигне тројку с једне ноге и одушевио све. Ја желим да то ископирам и пробам да искористим у мојој игри“, рекао је Кари у разговору за шпанску телевизију Ла Секста.

Шут о којем је Кари говорио догодио се ипак на Евробаскету 2011. године, а не на Мундобаскету 2010, у полуфиналу против Македоније. Тада је Наваро убацио чак 35 поена и одиграо вероватно и најбољу утакмицу у својој репрезентативној каријери. Шпанија је тада освојила европско злато, а Наваро је био МВП турнира. САД и Шпанија се на Мундобаскету нису срели, јер је Србија избацила Фурију у четвртфиналу после оне незаборавне тројке Милоша Теодосића у драматичном финишу.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар