Kari: Htio sam da kopiram Navara!

Stef Kari, jedan od najboljih košarkaša današnjice, rekao je da je želeo da kopira Huana Karlosa Navara i njegov čuveni šut s jedne noge.  Divim se Navaru, ima potez koji bih jako voleo da iskopiram! Stef Kari o legendi evropske košarke.

Košarka 23.09.2018 | 15:30
Kari: Htio sam da kopiram Navara!
Kari, koji je po mnogima najbolji šuter u istoriji, gledao je nacionalni tim Španije 2010. godine na Svetskom prvenstvu kada se divio Navaru.

"Navaro mi je jedan od omiljenih španskih košarkaša, zbog poteza koji je uradio na Svetskom prvenstvu 2010. godine na kojem sam i ja igrao. Šutnuo je loptu s jedne noge u padu i želeo sam da kopiram taj potez", rekao je Kari za španske medije. 

Kari je 2010. godine bio jedan od mlađih u ekipi i nije imao toliko veliku ulogu. 

Sa druge strane Navaro je zaustavljen u četvrtfinalu od naše reprezentacije. Na tom meču čuvenu trojku postigao je Miloš Teodosić preko Horhea Garbahose.



Evropska košarkaška javnost ostala je podeljenog mišljenja posle velike prašine koja se podigla zbog odlaska Huan Karlosa Navara u penziju, uprkos njegovoj želji da odigra još jednu sezonu u Barseloni. Vrhuška kluba odlučila je ipak da svoju legendu prerano strpa u direktorsku fotelju i praktično prisilno natera da okači patike o klin, što je španskooj legendi teško palo.

Bez obzira na sve, njegovo nasleđe pokušaće od zaborava da sačuvaju majstori ove igre koji danas vedre i oblače košarkaškim parketima širom planete. Stef Kari jedan je od revolucionara igre pod obručima i njegove poteze današnjih klinci "skidaju" kad god ugrabe mogućnost. 

Ipak, verovatno najbolji šuter današnjice želi i dalje da se usavršava, ali i da od najefikasnijeg igrača Evrolige skine jedan potez koji mu je ostao urezan u sećanje.

“Huan Karlos jedan je od mojih omiljenih igrača u španskom timu, a imao je i jedan potez koji me je oduševio kada smo igrali Mundobasket 2010. godine. Naime, uspeo je da postigne trojku s jedne noge i oduševio sve. Ja želim da to iskopiram i probam da iskoristim u mojoj igri“, rekao je Kari u razgovoru za špansku televiziju La Seksta.

Šut o kojem je Kari govorio dogodio se ipak na Evrobasketu 2011. godine, a ne na Mundobasketu 2010, u polufinalu protiv Makedonije. Tada je Navaro ubacio čak 35 poena i odigrao verovatno i najbolju utakmicu u svojoj reprezentativnoj karijeri. Španija je tada osvojila evropsko zlato, a Navaro je bio MVP turnira. SAD i Španija se na Mundobasketu nisu sreli, jer je Srbija izbacila Furiju u četvrtfinalu posle one nezaboravne trojke Miloša Teodosića u dramatičnom finišu.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar