Видео: "Ви сте ми 500. жртва" - кунг фу Златан!

Ово може само Златан Ибрахимовић. . .  Ибракадабра број 500! Златан Ибрахимовић, фудбалер Лос Анђелес Галаксија, постигао је гол какав ретко виђамо на фудбалским теренима, укупно свој 500. у каријери.

Фудбал 16.09.2018 | 19:45
Видео: "Ви сте ми 500. жртва" - кунг фу Златан!
Мајсторија за историју!

Шведски нападач Златан Ибрахимовић постигао је у ноћи између суботе и недеље чак 500. гол у каријери, а иако је он дошао у убедљивом поразу његовог ЛА Галаксија - био је један од спектакуларнијих до сада.

Дуго је путовала лопта ка њему преко одбране, а он се окренуо и кунг фу потезом (или карате?) захватио лопту коју голман Торонта није могао да укроти.

Његов тим је у том тренутку губио већ 3:0, па се тако Ибрахимовић није много ни обрадовао голу, али је дао енергију својим играчима који су до 58. минута изједначили резултат. Ипак, Канађани су славили погоцима Осорија и Чапмана (5:3) и тиме покварили Ибрин јубијел.

Ни то га није спречило да после утакмице да "јаку" изјаву:

"Био сам близу гола, подсећа ме на гол који сам већ дао у Ајаксу... Срећан сам због Торонта, они ће бити упамћени као моја 500. жртва!", казао је Ибрахимовић.

Погледајте мајсторију!



Ибрахимовић је познат по постизању веома ефектних голова из тешких позиција и углова, а овај пут је надмашио себе.

Шведски фудбалер постигао је први гол на мечу за своју екипу, која је у том тренутку губила 3:0, а на крају поражена са чак 5:3.

Овај гол је био уједно и укупно 500. у "Ибракадабриној" богатој каријери, у којој је поготке постизао још и за Малме, Ајакс, Јувентус, Интер, Барселону, Милан, ПСЖ и Јунајтед, као и репрезентацију Шведске. 

Дос Сантос је послао сјајну лопту у шеснаестерац Торонта, а Ибра се некако снашао и окретом у маниру нинџе, или неког каратисте, теквондисте... 

Швеђанин пореклом из БиХ је још једанпут, у 37. години живота, показао да умеће за постизањем погодака и даље није изгубио.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар