Ускоро крај једном од најгорих уговора у НБА!

Жоаким Ноа и Њујорк Никси до почетка тренинг кампа више неће имати ништа заједничко, пошто се очекује да се две стране разиђу.

Кошарка 18.09.2018 | 08:30
Ускоро крај једном од најгорих уговора у НБА!
О овоме се спекулише већ више од годину дана, а сада је новинар "Тхе Атхлетиц" Шемс Чаранија само то и потврдио.

Ноа је лета 2016. године потписао четворогодишњи уговор вредан 72,5 милиона долара и како је за две сезоне одиграо само 53 меча, уз веома слаб допринос, његов уговор сматра се за један од најгорих у лиги.

Генерални менаџер Никса у то време Фил Џексон указао је велику поверење Французу, који је био познат као кошаркаш који се лако повређује. 

То се десило у првој сезони у којој је одиграо 46 мечева, а онда је у другој, тј. прошлој, наступао само седам пута због сукоба са челним људима из клуба. 

Никси још увек не знају тачно шта ће урадити са уговором, најрадије би га трејдовали, али питање је ко би преузео 18,5 милиона долара за ову и 19,3 милиона за сезону 2019/2020. 

Спомиње се могућност и "стреча", односно да га отпусте али да му не исплате одмах цео износ, већ да му развуку уговор на пет или шест година. 

Ноа је у каријери одиграо 572 меча и просечно бележи 8,9 поена, 9,3 скокова и 2,8 асистенција. За сезону 2013/2014 налазио се у трци за МВП лиге и укупном гласању завршио је на четвртом месту, иза Блејка Грифина, Леброна Џејмса и Кевина Дурента.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар