Uskoro kraj jednom od najgorih ugovora u NBA!

Žoakim Noa i Njujork Niksi do početka trening kampa više neće imati ništa zajedničko, pošto se očekuje da se dve strane raziđu.

Košarka 18.09.2018 | 08:30
Uskoro kraj jednom od najgorih ugovora u NBA!
O ovome se spekuliše već više od godinu dana, a sada je novinar "The Athletic" Šems Čaranija samo to i potvrdio.

Noa je leta 2016. godine potpisao četvorogodišnji ugovor vredan 72,5 miliona dolara i kako je za dve sezone odigrao samo 53 meča, uz veoma slab doprinos, njegov ugovor smatra se za jedan od najgorih u ligi.

Generalni menadžer Niksa u to vreme Fil Džekson ukazao je veliku poverenje Francuzu, koji je bio poznat kao košarkaš koji se lako povređuje. 

To se desilo u prvoj sezoni u kojoj je odigrao 46 mečeva, a onda je u drugoj, tj. prošloj, nastupao samo sedam puta zbog sukoba sa čelnim ljudima iz kluba. 

Niksi još uvek ne znaju tačno šta će uraditi sa ugovorom, najradije bi ga trejdovali, ali pitanje je ko bi preuzeo 18,5 miliona dolara za ovu i 19,3 miliona za sezonu 2019/2020. 

Spominje se mogućnost i "streča", odnosno da ga otpuste ali da mu ne isplate odmah ceo iznos, već da mu razvuku ugovor na pet ili šest godina. 

Noa je u karijeri odigrao 572 meča i prosečno beleži 8,9 poena, 9,3 skokova i 2,8 asistencija. Za sezonu 2013/2014 nalazio se u trci za MVP lige i ukupnom glasanju završio je na četvrtom mestu, iza Blejka Grifina, Lebrona Džejmsa i Kevina Durenta.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar