Протести: Полиција раздвајала групе

У Барселони су данас истовремено одржани протести противника и присталица независности Каталоније, а полиција је интервенисала како би двије групе држала раздвојеним.

Свијет 16.09.2018 | 16:59
Протести: Полиција раздвајала групе
Полиција је направила барикаду како би спријечила двије групе да се приближе једна другој, када су се присталице независности Каталоније окупиле на тргу у центру града, гдје је требало да се заврши шетња противника независности Каталоније, који траже повећање наставе шпанског језика у локалним школама. 

АП истиче да нису пријављени никакви насилни инциденти. 

Претходно се око 1.000 људи окупило у центру Барселоне протестујући против каталонског сепаратистичког покрета и захтијевајући повећање наставе шпанског језика у локалним школама.

Многи од њих махали су шпанским заставама узвикујући "Ми нисмо фашисти, ми смо Шпанци!" и "немојте да вас заваравају, Каталонија је Шпанија!''.

Марш је организовала група "Говоримо Шпански" (Хабламос Еспанол), која се залаже за веће присуство шпанског језика у каталонским школама. 

У међувремену, стотине присталица независности Каталоније изашло је на трг у центру Барселоне захтијевајући независност те шпанске покрајине и очување тренутне политике језика у школама у Каталонији, гдје се већина предмета предаје на каталонском језику.

Извор: Тањуг

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Ре

16.09.2018 16:08

Види Војвођана тамо !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Република Тхе Кладањ

16.09.2018 22:11

Не глуми будалу,ми смо на срецу или несрецу све ово просли,или нисмо.