Здравству треба нова организација

- Буџет у Брчком је на завидном нивоу, а здравствене услуге нису баш на таквом нивоу.  Република Српска има, такође, аутистично стање када је ријеч о функционисању и пружању здравствених услуга и мислим да то треба унаприједити и у квалитету и у организацији" - казао је кандидат брчанског СДС-а Милан Пурић.

Република Српска 16.09.2018 | 16:02
Здравству треба нова организација
Говорећи о акцији која је и данас изазвала велико интересовање градјана у брчанском насељу Илићка, Пурић је рекао да СДС окупља велики број доктора и да су здравствени прегледи, који су организовани на њихову инцијативу гест захвалности народу за учешће и подршку у досадашњим предизборним активностима.

"Ми смо се и до сада, а и убудуће ћемо се трудити да отклонимо бројне проблеме у функционисању јавног здравства, прије свега због недовољно добре организације, великог учешћа трошкова немедицинских дјелатности тј. админинстрације, недовољно јасној конкуренцији између јавног и приватног здравственог сектора и низ других питања" - рекао је Пурић.



Он наглашава да је буџет у Брчком на завидном нивоу, а здравствене услуге нису баш на таквом нивоу.

"Република Српска има такође аутистично стање када је ријеч о функционисању и пружању здравствених услуга и мислим да то треба унаприједити и у квалитету и у организацији" - сматра Пурић.



Изразивши задовољство што су и становници брчанског насеља Илићке показали велико интересовање за ову хумнану акцију СДС-а, докторица Лидија Љубојевић је рекла га ће и убудуће заједно са колегама пружити помоћ својим суграђанима уколико им је потребна њихова услуга.

"Након успјешно проведене активности у Доњем Брезику прошле недеље и ова данашња акција пружања здравствених услуга грашанима је наишла на велико интересовање", казала је Љубојевићева, која је, такође кандидат СДС-а из Брчког за НСРС.



Она наглашава да је ова акција организована на молбу великог броја становника МЗ Илићка заједно са екипом младих доктора, здравствених радника из бршанског СДС-а.

"Ми се залажемо за укидање листе чекања и то је могуће ако се организационо потрудимо. Потребан је одређени притисак на ресорно одјељење код којег стоје средства за капитални буџет јер је потребно убрзати реализацију тих средстава" - каже Љубојевић и додаје да би се тиме ЈЗУ обезбједила потребном апаратуром и кадровима.



И овој акцији је присуствовао и Желимит Нешковић из Лопара, који је такође љекар и кандидат СДС из те општине за посланика у НСРС.

У овој акцији "бијелих мантила" брчанског СДС-а вршени су прегледи ултразвука, абдомена, ултразвук штитне жлијезде, шећера, холестерола као и мјерење крвног притиска.

БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Бања Лука

16.09.2018 14:28

СвиЦЕ! У отобру буди ВУКота а не папак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реформе

16.09.2018 18:58

Здравство .судство и полиција реформе обавезне под хитно...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Деба

17.09.2018 07:03

А гдје је Томица јуце био, ниста нисте објавили? Хиљаде људи Семберије, Мајевице, Посавине и сјеверног Бирча с нестрпљењем оцекује извјестај о његовом јуцерасњем дану!

ОДГОВОРИТЕ