Zdravstvu treba nova organizacija

- Budžet u Brčkom je na zavidnom nivou, a zdravstvene usluge nisu baš na takvom nivou.  Republika Srpska ima, takođe, autistično stanje kada je riječ o funkcionisanju i pružanju zdravstvenih usluga i mislim da to treba unaprijediti i u kvalitetu i u organizaciji" - kazao je kandidat brčanskog SDS-a Milan Purić.

Republika Srpska 16.09.2018 | 16:02
Zdravstvu treba nova organizacija
Govoreći o akciji koja je i danas izazvala veliko interesovanje gradjana u brčanskom naselju Ilićka, Purić je rekao da SDS okuplja veliki broj doktora i da su zdravstveni pregledi, koji su organizovani na njihovu incijativu gest zahvalnosti narodu za učešće i podršku u dosadašnjim predizbornim aktivnostima.

"Mi smo se i do sada, a i ubuduće ćemo se truditi da otklonimo brojne probleme u funkcionisanju javnog zdravstva, prije svega zbog nedovoljno dobre organizacije, velikog učešća troškova nemedicinskih djelatnosti tj. admininstracije, nedovoljno jasnoj konkurenciji između javnog i privatnog zdravstvenog sektora i niz drugih pitanja" - rekao je Purić.



On naglašava da je budžet u Brčkom na zavidnom nivou, a zdravstvene usluge nisu baš na takvom nivou.

"Republika Srpska ima takođe autistično stanje kada je riječ o funkcionisanju i pružanju zdravstvenih usluga i mislim da to treba unaprijediti i u kvalitetu i u organizaciji" - smatra Purić.



Izrazivši zadovoljstvo što su i stanovnici brčanskog naselja Ilićke pokazali veliko interesovanje za ovu humnanu akciju SDS-a, doktorica Lidija Ljubojević je rekla ga će i ubuduće zajedno sa kolegama pružiti pomoć svojim sugrađanima ukoliko im je potrebna njihova usluga.

"Nakon uspješno provedene aktivnosti u Donjem Breziku prošle nedelje i ova današnja akcija pružanja zdravstvenih usluga grašanima je naišla na veliko interesovanje", kazala je Ljubojevićeva, koja je, takođe kandidat SDS-a iz Brčkog za NSRS.



Ona naglašava da je ova akcija organizovana na molbu velikog broja stanovnika MZ Ilićka zajedno sa ekipom mladih doktora, zdravstvenih radnika iz bršanskog SDS-a.

"Mi se zalažemo za ukidanje liste čekanja i to je moguće ako se organizaciono potrudimo. Potreban je određeni pritisak na resorno odjeljenje kod kojeg stoje sredstva za kapitalni budžet jer je potrebno ubrzati realizaciju tih sredstava" - kaže Ljubojević i dodaje da bi se time JZU obezbjedila potrebnom aparaturom i kadrovima.



I ovoj akciji je prisustvovao i Želimit Nešković iz Lopara, koji je takođe ljekar i kandidat SDS iz te opštine za poslanika u NSRS.

U ovoj akciji "bijelih mantila" brčanskog SDS-a vršeni su pregledi ultrazvuka, abdomena, ultrazvuk štitne žlijezde, šećera, holesterola kao i mjerenje krvnog pritiska.

BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

16.09.2018 14:28

SviCE! U otobru budi VUKota a ne papak!

ODGOVORITE
Name

Reforme

16.09.2018 18:58

Zdravstvo .sudstvo i policija reforme obavezne pod hitno...

ODGOVORITE
Name

Deba

17.09.2018 07:03

A gdje je Tomica juce bio, nista niste objavili? Hiljade ljudi Semberije, Majevice, Posavine i sjevernog Birča s nestrpljenjem ocekuje izvjestaj o njegovom jucerasnjem danu!

ODGOVORITE