Црква прославила крсну славу

У присуству великог броја вјерника, Црква Рођења Пресвете Богородице у Доњем Црњелову код Бијељине прославила је своју крсну славу. Након литургије, кренула је литија око цркве на челу са кумом славе, послије чега је обављен и обред ломљења славског колача.

Република Српска 16.09.2018 | 15:20
Црква прославила крсну славу
Црква Рођења Пресвете Богородице у Доњем Црњелову своју крсну славу Малу Госпојину увијек обиљежава у недјељу пред овај велики празник, а на данашњи дан прије 20 година освештан је темељ овог православног храма. Кум славе ове године је Предраг Јовић.

“Ја сам искористио прилику, за ове 3,5 године, колико сам у Министарству за људска права избјеглице, да дијелом Фонда који је намијењен за помоћ црквама, помогнем црквама и у Доњем и у Горњем Црњелову. И мој отац је био овдје 25 година свештеник. Црква је мјесто које нас окупља, гдје одржавамо нашу духовност, причамо о свим оним врлинама које православље носи. Сви треба да помогнемо цркви, сходно нашим могућностима”, казао је Јовић.



Народни посланик Златко Максимовић пренио је дар руског народа цркви, у знак захвалности за све оно што су доживјели и чиме су се одушевили током боравка овдје, а у питању је књига Светог Јеванђеља.

“2007. године 16.09. владика Василије је освјештао овај храм. А ове године се навршава 20 година откако је освјештан темељ наше богомоље. Прослављамо данас и нашу славу, тако да за славље имамо више разлога. Велика је радост видјети оволики број вјерника, као што је данас овдје, поготово дјеце. Сарадња и са родитељима и са дјецом, која је потврђена оваквом повратном инфромацијом, свакако да радује”, рекао је протонамјесник Слободан Мићић.

Кум славе следеће године је Саво Лазић, чиме је и низ породичног кумовања црквеној слави, ове породице настављен.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Име

16.09.2018 14:28

Док је Тито био жив Србина политичара ниси могао утјерат у цркву ни са пиштољем а сад га не можеш истјерат :) ПС . Постали папци ..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Близу су избори

16.09.2018 14:47

Партијски "великаши", не излазе из цркава и манастира, као да су монаси. Интересује ме да ли су сви крштени, не вјерујем баш?.. Да јесу, не би било оволико гријеха у свим сегментима друштва, отимања и трпања себи, сиромашења народа,... Дзаба им разна кумовања, загртање пескирима, крштење на погрешан начин, гријеси су изнад свега, негдје записани.

ОДГОВОРИТЕ