Crkva proslavila krsnu slavu

U prisustvu velikog broja vjernika, Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Donjem Crnjelovu kod Bijeljine proslavila je svoju krsnu slavu. Nakon liturgije, krenula je litija oko crkve na čelu sa kumom slave, poslije čega je obavljen i obred lomljenja slavskog kolača.

Republika Srpska 16.09.2018 | 15:20
Crkva proslavila krsnu slavu
Crkva Rođenja Presvete Bogorodice u Donjem Crnjelovu svoju krsnu slavu Malu Gospojinu uvijek obilježava u nedjelju pred ovaj veliki praznik, a na današnji dan prije 20 godina osveštan je temelj ovog pravoslavnog hrama. Kum slave ove godine je Predrag Jović.

“Ja sam iskoristio priliku, za ove 3,5 godine, koliko sam u Ministarstvu za ljudska prava izbjeglice, da dijelom Fonda koji je namijenjen za pomoć crkvama, pomognem crkvama i u Donjem i u Gornjem Crnjelovu. I moj otac je bio ovdje 25 godina sveštenik. Crkva je mjesto koje nas okuplja, gdje održavamo našu duhovnost, pričamo o svim onim vrlinama koje pravoslavlje nosi. Svi treba da pomognemo crkvi, shodno našim mogućnostima”, kazao je Jović.



Narodni poslanik Zlatko Maksimović prenio je dar ruskog naroda crkvi, u znak zahvalnosti za sve ono što su doživjeli i čime su se oduševili tokom boravka ovdje, a u pitanju je knjiga Svetog Jevanđelja.

“2007. godine 16.09. vladika Vasilije je osvještao ovaj hram. A ove godine se navršava 20 godina otkako je osvještan temelj naše bogomolje. Proslavljamo danas i našu slavu, tako da za slavlje imamo više razloga. Velika je radost vidjeti ovoliki broj vjernika, kao što je danas ovdje, pogotovo djece. Saradnja i sa roditeljima i sa djecom, koja je potvrđena ovakvom povratnom infromacijom, svakako da raduje”, rekao je protonamjesnik Slobodan Mićić.

Kum slave sledeće godine je Savo Lazić, čime je i niz porodičnog kumovanja crkvenoj slavi, ove porodice nastavljen.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Ime

16.09.2018 14:28

Dok je Tito bio živ Srbina političara nisi mogao utjerat u crkvu ni sa pištoljem a sad ga ne možeš istjerat :) PS . Postali papci ..

ODGOVORITE
Name

Blizu su izbori

16.09.2018 14:47

Partijski "velikaši", ne izlaze iz crkava i manastira, kao da su monasi. Interesuje me da li su svi kršteni, ne vjerujem baš?.. Da jesu, ne bi bilo ovoliko grijeha u svim segmentima društva, otimanja i trpanja sebi, siromašenja naroda,... Dzaba im razna kumovanja, zagrtanje peskirima, krštenje na pogrešan način, grijesi su iznad svega, negdje zapisani.

ODGOVORITE