Континуирана крађа гласова

На данашњој конференцији у просторијама СДП у Бањалуци кандидати СДП-а за Парламентарну скупштину Босне и Херцеговине Дарио Сандић и Доситеј Перић, као и нослилац листе Проевропског блока из ИЈ 3 Саша Грбић указали су на низ неправилности које се тичу гласачког права грађана Босне и Херцеговине.

Република Српска 15.09.2018 | 21:57
Континуирана крађа гласова
Са већ устаљеном праксом, дешавају се случајеви да грађани који живе у Босни и Херцеговини неким чудом своје право гласања остварују у земљама Европске уније и Балкана. Сваке двије године афера око пријављивање за гласање се наставља и ради тога још нико није кривично одговарао.  

Кандидати истичу да је ово само врх леденог бријега који се јако споро топи и да је питање колики је тачан број таквих гласача који не могу остварити своје право на гласање у мјесту у коме су до сада гласали.  С правом се поставља питање ко од владајућих партија је злоупотријебио личне податке, те тиме лажирао вољу гласача додајући незаконите гласове за своје странке. Ако се у просјеку овакави случајеви пријаве ЦИК-у дневно два до три пута, питање је колико је то у ствари гласова, који би можда одлучили другачије него што је до сада било, поручују кандидати.



Кандидат СДП-а за Парламентарну скупштину БИХ адвокат Дарио Сандић напомиње да се сви грађани који сматрају да су из било ког разлога избрисани са спискова и пријављени на неко друго мјесто гласања, могу јавити у просторије СПД-а у Бања Луци.

На основу тога, покренуће се истрага пред ЦИК-ом и осталим надлежним оранима, како би се утврдили кривици за ову врсту манипулације гласовима. Данас је СДП БиХ поднио и кривичну пријаву против НН лица за кривична дјела ускраћивање бирачког права, повреде слободе опредјељења бирача и у коначници изборне преваре.

Проевропски блок и СДП ће наставити пратити сва дешавања око ове, већ устаљене праксе „легалне крађе гласова“ и благовремено обавијештавати јавност Босне и Херцеговине о томе, нагласио је на конференцији за медјије Саша Грбић, носилиац листе Проевропског блока, саопштено је из те странке.

БН ТВ

Коментари / 16

Оставите коментар
Name

Микаило

15.09.2018 20:32

цувени Сандиц који је покрао милионе са Проком Драгосављевицем и који има низ пријава у тузиластву се насао да несто прица. При том је цовјек са ИQ седмогодисњака.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

15.09.2018 23:59

У праву си....све су то Милини играци, који одвлаце гласаце....Никако гласати за ове, за соцјалисте,Стевандица, ДНС јер то је као да гласас за СНСД. Људи фала Богу имамо Вукоту, који је постен цовјек, без афера, из добре породице, није корумпиран и требамо њега подрзати. Требамо подрзати и листе СДС, да сутра Вукота мозе са јаком скупстинском вецином остро доносити законе и спроводити своје политике, а не да га уцјењују тамо неки из ДНСа или друге странке. Само гласати за Вукоту, листе СДС и професора Иваница! СвиЦе у октобру буди ВУКота а не папак!

Name

ратко

16.09.2018 07:33

Ја сам годину дана у овој странци. смарате прицом да смо милини. пустили сте прицу да цемо имати и свог цлана предсједниства. гдје нам је. гдје је нас кандидат за предсједника. ста прицате и коме продајете **** под бубреге.

Name

Дадо

16.09.2018 07:41

Мобилни телефони це радити јер ови са будзета морају сликати свој листиц као потврду да су гласали за сто им је наредјено. То не говоре јавно јер их је срамота.

Name

Топс

15.09.2018 20:42

Додик купи папке, а Вигемарк, Хан и Могерини кажу како виде напредак...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чегевара

15.09.2018 21:58

Симсонови... Ко су ови???

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

16.09.2018 07:34

појма нема, ал бас зато цу им дати иглас. Сисај ове које знам а ниста од њих. Сад идем дати овима, па сата буде

Name

Роки

16.09.2018 06:22

Да је било поштених избора давно би СНСД сишао са грбаче народу. Ако успије СЗП да се одбрани од велике крађе и побједи, следећи избори кад немогну варати и куповати гласове неће имати ни 5% гласача.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективан

16.09.2018 06:53

Богами прицајте ста хоцете...,али знајте бице пљацке.Зестоке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

субјектива :)

16.09.2018 08:43

Само излазност је битна тако це црвени имати мање простора лапати

Name

Ре

16.09.2018 19:25

Обрнуто! Што већа излазност, већа могућност за лапање!

Name

Саво

16.09.2018 07:31

Кад имас неспособну администрацију и успавану опозицију мозес и оцекивати да це се све свести на крадју. какви смо ти људи да нас висе ниста не мозе пробудити

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миљкан

16.09.2018 07:40

Момци пуна подрска. Гледао сам вас у Б.двору. Свака цаст и пуна подрска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тачно

16.09.2018 08:20

Све као промјене а све су ту кандидати сумњивог статуса. Сада овај Дарио Сандић па Војин Мијатовић који је био у кабинету код Александра Џомбић. Бошњаци у Бања Луци ће се дебело преварити ако буду гласали за сдп.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Овај

16.09.2018 11:37

Сандић је до јуче био Милин..тата му омбудсман за људска права,лопов невидјени,богатио се отимајуци од породица погинулих и инвалида...питајте у Српцу,одакле су ови Сандици,како му је тата Љубо украо паре од инвалида Цобе Ракића...а Дарио тешко да би и средњу завршио кад би се гледала његова памет

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЛАЖ

17.09.2018 22:19

Ау! Па нашли да се јаве ови који су изварали све што се дало изварати, а до јуче сједили у крилу Предсједника РС. Да нису под окриљем СНДС и у редовима СДП-а све би их похапсило.

ОДГОВОРИТЕ