Нема опструкције, Лавров долази

Предсједник Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да у случају доласка министра иностраних послова Руске Федерације у Бањалуку постоји директна опструкција из Сарајева.
Опструкције нема, одговара министар спољних послова БиХ Игор Црнадак.

Република Српска 15.09.2018 | 20:37
Нема опструкције, Лавров долази
Не престају политичка препуцавања због помјерања доласка Сергеја Лаврова у Бањалуку. Предсједник Републике Српске Милорад Додик тврди да постоје опструкције из Сарајева које се директно односе на посјету министра иностраних послова Русије.

„Одједном, заказан је састанак Предсједништва са Лавровим и почео се отказивати. Наводно Изетбеговић има неке проблеме, па није могао да дође, а била је сугестија американаца да се то не уради. Оно што ја знам, а знам сигурно да је било сугестија да се онемогући пријем на високом нивоу Лаврова и да је он вјероватно сазнао то и онда је дошло до помјерања тог датума. Ништа друго не знам, питајте оне који о томе више знају од мене.“, рекао је Додик.

Министар иностраних послова БиХ с друге стране тврди да не постоје опструкције. Разлози помјерања доласка Сергеја Лаврова у Бањалуку нису политички.

"Данас је министарство иностраних послова Русије потврдило на свом званичном сајту да смо колега Лавров и ја разговарали телефоном. Мислим да то показује величину и колеге Лаврова и Русије као земље. Позив колеге Лаврова је услиједио управо из разлога што је дошло до одгађања посјете. Ми смо се у том разговору договорили да посјета буде реализована 21-ог у петак. Колега Лавров је рекао да је дошло до једног заокрета у његовом распореду и разлози због којих се одгађа посјета су искључиво техничке природе.“, каже Црнадак.

Он наводи да су извјештавања, како их је назвао ,режимских медија, као и изјава предсједника Републике Српске да постоје други разлози одлагања посјете руског министра јако некоректни према руској страни.

„Мислим да показује једно непоштивање. Ако су нам већ рекли и ако је услиједио телефонски позив министра Лаврова у којем се каже да су искључиво технички разлози, онда је лицитирати сада са неким другим разлозима од стране људи из Републике Српске веома некоректно. Велика је ствар и велики је догађај посјета Лаврова Републици Српској и мислим да не треба ништа чинити да се та посјета умањи и да се значај те посјете смањи на један нижи ниво.“, рекао је Црнадак.

Министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров требало је да дође у дводневну посјету БиХ 16. и 17. септембра али је она помјерена за петак 21. септембра на захтјев руске стране.



БН ТВ

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Нако

15.09.2018 18:46

Доле се у све разумије као баба у утјецај влаге на креденац

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митриц Дејан Грицко

15.09.2018 19:48

Такоооо је Милеее!!! Идемо Мицкооо на најјаце!!

Name

Ре

16.09.2018 11:10

ИМА сигурно па овај црндак је све радио против рс

Name

бн-бл

15.09.2018 19:24

зар додо није главни баја..како неко мозе њему несто опструисати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

15.09.2018 19:29

РУДОЊА, НЕ СЕРИ! Никаквих опструкција из Сарајева нема. Али, трпимо те још мало....и па па, злочинче бахати!✊

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

16.09.2018 05:34

Криво му гдје он није главни.Он је овом посјетом задња руоа на свирали.Лавров је искусан политицар и не насједа на рудоњине смицалице,цовјек прво посјецује дрзавну врх, сто је и исправно, па онда мозе и на сијело да иде ђе 'оће.Рудоња је мислио да је он неко и несто па да Лавров посјети само њега.

Name

Ре

16.09.2018 07:56

Једва цекам да видим! Па па це бити за некога али трајно. Спремите се горе це бити него просле опстинске изборе

Name

ЗОКИ

15.09.2018 19:53

ЗА СВЕ МУКЕ,ПАДОВЕ ДОДИКОВЕ И ЗЕЉКИНЕ КРИВО ЈЕ САРАЈЕВО И ОПОЗИЦИЈА.ДОДИК ЗНА ВРЛО ДОБРО ДА ЈЕ САРАЈЕВА БРИГА ЗАЊИМ И ЗА РС ИСТО КАО ЗА ЛАЊСКИ СНИЈЕГ.ДОК ОН КРИВИ САРАЈЕВО ЗА СВЕ И СВАСТА ОНИ СЕ ЛИЈЕПО РАЗВИЈАЈУ И ЈАЦАЈУ,А МИ ТОНЕМО БАС ЗАХВАЉУЈУЦИ ЊЕМУ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јоја

15.09.2018 23:05

Тако некако. Био сам у Мостару и Сарајево 10 дана, срео сам неке пријатеље и у току тих дана Нико ама бас Нико није споменуо ни Додика ни Српску...нисмо ми толико интересантни колико Додик маста и сања о тиме.

Name

ИЗ ЗАПАДНОГ САРАЈЕВА

16.09.2018 01:52

КОМЕНТАР ВАМ ЈЕ ПОЗИТИВАН. НЕЗНАМ СТО ТОЛИКЕ ОПТУЗБЕ.ЗАСТО ДОДИК,ИЗЕТБЕГОВИЦ ИВАНИЦ, ЦОВИЦ,ГОВЕДАРИЦА И ДР.НЕ СЈЕДНУ ЗА СТО И ДОГОВОРЕ ЈЕДИНСТВО РАЗВОЈА,ОБРАЗОВАЊА И НАПРЕТКА БИХ. ФБИХ ИМА СВЈЕТСКУ НАМ.ВОЈНУ ИНДУСТРИЈУ.РС ИМА СУМЕ ИСЛ.САРОВИЦ ПРИМЈЕР БИХ РАЗВОЈА.ПОЗ.

Name

попара

15.09.2018 20:27

Министар Русије Лавров,који није Рус!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Валкyре

16.09.2018 08:28

Сто је онда?!!! Црнац, Арапин??!!!! Чечен можда. Или Турчин. За разлику од Енглеза, који су опљачкали пола Планете, Руси су освајали тад пусти хладни Сибир. Нормално. Без потребе, продали Аљаску Америма за 7 милиона дуката. И сад славе Романове и претварају их у светитеље. Катастрофа!

Name

Хмм

16.09.2018 05:19

Какве везе сад ако долази, какве смо користи имали до сада. Засто не плати дугове рефинерије... ...а кредите са запада..

ОДГОВОРИТЕ
Name

израелац

16.09.2018 10:45

Зато што нас третира као своју бившу пропалу републику ссср.. тако нам и јесте

Name

Мато

16.09.2018 06:36

Тоје зива лаз сто овај дрвосјеца реце нико неце са пљцкасима насилницима националистима сијацима мрзње тај лавров није од тога зато и неце да има контакт са овом багром друго зар мисле тобозе неки пљацкаси и дтзави БИХ да њих непрате дрзаве из вана и незнају колико ВРИЈЕДИ ЈЕДАН ДОДИК ИЛИ БАКИР ИЛИ ЦОВИЦ

ОДГОВОРИТЕ