СП - Репеша: Морамо бити агресивнији против Чешке!

Кошаркашка репрезентација Босне и Херцеговине сутра у Сарајеву дочекује селекцију Чешке, у сусрету другог кола другог круга квалификација за Свјетско првенство 2019. у Кини.

Кошарка 15.09.2018 | 17:15
СП - Репеша: Морамо бити агресивнији против Чешке!
Након пораза у прошлом колу од Финске репрезентативцима БиХ знатно су умањене шансе да изборе пласман на СП, с обзиром на то да су остали на посљедњој позицији на табели са двије побједе и пет пораза. Стога им се намеће императив побједе у сутрашњем мечу против изузетно јаке репрезентације Чешке, која са шест побједа и једним поразом је већ једном ногом на СП-у.

Селектор репрезентације БиХ Јасмин Репеша осврнуо се на пораз од Финске, наводећи да би против Чешке играчи морали играти много агресивније током цијеле утакмице и поновити игру из посљедње дионице уколико желе до побједе.

"Штета да раније нисмо подигли ту агресивност као што смо направили у посљедњој четвртини и из изгубљене утакмице дошли у ситуацију да окренемо у нашу страну. Иако већи дио утакмице није био на нивоу коју хоћемо, кренуо бих од позитивне ствари како је утакмица завршила и мислим да је то порука како да сутра кренемо. Вјерујем да можемо добити једну репрезентацију која је изузетно јака, која долази комплетна у Сарајево, али чека нас заиста тежак посао", казао је Репеша.

Позвао је навијаче да дођу у што већем броју сутра у Скендерију и подрже бх. репрезентативце.

"Увидјели смо гдје смо гријешили, прије свега ниво агресивности мора бити већи. Проблеми које смо имали у организацији су објективни с обзиром на то да смо фактички били без плејмејкера и да су поједини играчи морали промијенити позиције. Муса је морао преко 35 минута играти као плејмејкер што иначе не игра и мислим да је то у најмању руку врло солидно направио", истакао је селектор.

Када је у питању здравствени билтен, каже да су сви играчи здрави осим Сулејмановића који је имао проблем с кољеном. Засад није познато да ли је овај играч спреман, а Репеша истиче да ни сутра неће ништа ризиковати уколико Сулејмановић не буде потпуно спреман за утакмицу.

Сусрет Босна и Херцеговина - Чешка Република игра се у дворани "Мирза Делибашић" у недјељу од 20 сати. У групи К још играју Русија - Бугарска (17.00) и Француска - Финска (17.05).

Табела К-групе:

1. Француска 6-1 
2. Чешка 6-1 
3. Финска 4-3 
4. Русија 3-4 
5. Бугарска 3-4 
6. БиХ 2-5 

Извор: мондо.ба/Фена

Коментари / 0

Оставите коментар