ФРА: ПСЖ баш распуцан иде на Енфилд!

ПСЖ убедљив, на реду је Ливерпул. . .  Пари Сен Жермен остварио је победу у 5. колу француске Лиге 1 победивши Сент Етјен се убедљивих 4:0.  Шампион Лиге 1 и у петом колу био веома успешан, иако није имао ни Нејмара, ни Мбапеа.  

Фудбал 14.09.2018 | 23:21
ФРА: ПСЖ баш распуцан иде на Енфилд!
То је сила, то је ПСЖ! Парижани без Нејмара и Мбапеа спаковали четири комада Сент Етјену! 

ПСЖ после пет одиграних кола има исто толико победа уз одличну гол разлику.

Голеаду на Парку причева почео је Џулијен Дракслер у 22. минуту, и Парижани су отишли на полувреме са минималном предношћу.

У 51. минуту било је 2:0, а тај резултат поставио је Уругвајац Едисон Кавани са беле тачке.

Анхел Ди Марија је оверио победу домаћина у 76. минуту, да би на коначних 4:0 повисио Дијаби у 84. минуту меча.

ПСЖ сада очекује меч Лиге шампиона против прошлогодишњег финалисте Ливерпула.

Пре меча Парижана одигран је један дуел петог кола, а у њему је Ница победила Рен на домаћем терену.

Гости су промашили пенал у 20. минуту, али су ипак успели да поведу аутоголом Сара у 58'. Радост гостију је трајал све до 77. минута, када је Сент-Максим изједначио, а 12 минута касније Лес Мелу донео победу Ници.

Иако је прошло тек пет кола, одавно се може констатовати да ће бити велико изненађење ако неко однесе титулу француског првенства са "Парка принчева".

Под вођством немачког стручњака Томаса Тухела, Парижани играју ефикасно, лепо и у Лиги 1 заиста делују тешко заустављиво.

То је потврђено и у уводна четири кола, као и у актуелном, петом.

ПСЖ - Сент Етјен 4:0 (1:0)

Јулијан Дракслер је у 22. минуту главом и примио лопту и послао је у мрежу екипе српског интернационалца Невена Суботића. Единсон Кавани потом је у 51. минуту искористио пенал који је и изнудио, а Анхел Ди Марија је у 76. минуту "укуцао" лопту у мрежу са своје, леве стране, ударцем под пречку после кикса одбране гостију.

Да победа фаворита буде још убедљивија у завршници се побринуо млади Муса Дијаби (1999. годиште), својим првим голом у дресу првог тима "принчева".

Ривал Црвене звезде у Лиги шампиона искористио је опуштајући меч да одмори Нејмара за гостовање Ливерпулу, док Килијан Мбапе није имао право наступа јер је у прошлом колу искључен због кошкања са ривалом. Такође, Ђанлуиђи Буфон је одгледао меч са клупе, одакле је пратио голмана који ће бранити и у првим колима најјачег такмичења - Алфонса Ареолу.

После пет кола првенства, гол разлика Пари Сен Жермена је 17:4.

Пари Сен Жермен је стварно моћан. Нису им били потребни ни Нејмар, ни Килијан Мбапе да би на свом Парку принчева прегазили Сент Етјен са 4:0 у утакмици петог кола француске Лиге 1 и на најбољи начин направили увертиру за почетак такмичења у Лиги шампиона.

Звучали би смешно када би написали да је Томас Тухел на терен послао “комбинован” састав, а поред поменутог нападачког тандема, у тиму није било ни Маркињоса, а док је на голу предност у односу на Буфона опет добио Ареола.

Све у свему, била је то још једна демонстрација моћи и доминације Парижана у француском клупском фудбалу уз јасну поруку ривалима у земљи, али и Европи да се добро пазе.

Овим тријумфом Свеци су задржали перфектан учинак у националном шампионату, али су тек други пут од почетка сезоне успели да сачувају своју мрежу.

Госте из Сент Етјена начео је Јулијан Дракслер у 22. минуту, а предност је дуплирао расположени Единсон Кавани из пенала у 51. минуту. Анхел ди Марија повисио је на 3:0 у 76. минуту, а коначан резултат поставио је млади Муса Дијаби шест минута пре краја утакмице.

Иначе, сви фудбалери Сент Етјена на дресовима су носили исписано име Вилијама Гомиса, који је играо за други тим, а недавно је убијен на југу Француске.

У првој вечерашњој утакмици Лиге 1, фудбалери Нице су на свом терену после преокрета савладали Рен са 2:1. Имао је Рен све у својим рукама. У првом полувремену Бурижо није искористио пенал, али су у наставку гости повели аутоголом Сара у 58. минуту.

И ту се се гости зауставили, а Ница се пробудила. Творац преокрета био је двоструки асистент Маолида. Најпре је у 77. минуту проиграо Сан Максимина, а у 89. асистирао је Ле Мелуу за победоносни погодак.

ПСЖ може миран да се окрене Лиги шампиона, коју ћете моћи да ексклузивно пратите на ТВ Арена спорт. У француском првенству Парижани немају разлога ни за најмању бригу.

Тухелов тим је вечерашњи меч одиграо у овом саставу: Ареола - Меније, Тијаго Силва (од 80' Керер), Кимпембе, Бернат - Верати (од 68' Нкунку), Дијара (од 46' Дијаби), Рабио - Ди Марија, Дракслер - Кавани.

Парови 5. кола Лиге 1:

ПСЖ - Сент Етјен 4:0 (1:0)
/Дракслер 22', Кавани 51'п, Ди Марија 76' Дијаби 84'/

Ница - Рен 2:1 (0:0)
/Сен Максиман 77', Лес Мелу 89' - Сар 58'аг/

у суботу

Каен - Лион 20.00
Амијен - Лил
Дижон - Анже
Монпеље - Стразбур
Тулуз - Монако

у недељу

Нант - Рамс 15.00
Бордо - Ним 17.00
Олимпик Марсеј - Генган 21.00

Табела: ПСЖ (+1) 15, Дижон 9, Тулуз 9, Лил 7, Олимпик Марсеј 7, Монпеље 7, Рен (+1) 7, Ница (+1) 7, Лион 6, Ним 6, Рамс 6, Сент Етјен (+1) 6, Каен 5, Монако 4, Амјен 4, Стразбур 4, Нант 4, Анже 3, Бордо 3, Генган 0.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар