FRA: PSŽ baš raspucan ide na Enfild!

PSŽ ubedljiv, na redu je Liverpul. . .  Pari Sen Žermen ostvario je pobedu u 5. kolu francuske Lige 1 pobedivši Sent Etjen se ubedljivih 4:0.  Šampion Lige 1 i u petom kolu bio veoma uspešan, iako nije imao ni Nejmara, ni Mbapea.  

Fudbal 14.09.2018 | 23:21
FRA: PSŽ baš raspucan ide na Enfild!
To je sila, to je PSŽ! Parižani bez Nejmara i Mbapea spakovali četiri komada Sent Etjenu! 

PSŽ posle pet odigranih kola ima isto toliko pobeda uz odličnu gol razliku.

Goleadu na Parku pričeva počeo je Džulijen Draksler u 22. minutu, i Parižani su otišli na poluvreme sa minimalnom prednošću.

U 51. minutu bilo je 2:0, a taj rezultat postavio je Urugvajac Edison Kavani sa bele tačke.

Anhel Di Marija je overio pobedu domaćina u 76. minutu, da bi na konačnih 4:0 povisio Dijabi u 84. minutu meča.

PSŽ sada očekuje meč Lige šampiona protiv prošlogodišnjeg finaliste Liverpula.

Pre meča Parižana odigran je jedan duel petog kola, a u njemu je Nica pobedila Ren na domaćem terenu.

Gosti su promašili penal u 20. minutu, ali su ipak uspeli da povedu autogolom Sara u 58'. Radost gostiju je trajal sve do 77. minuta, kada je Sent-Maksim izjednačio, a 12 minuta kasnije Les Melu doneo pobedu Nici.

Iako je prošlo tek pet kola, odavno se može konstatovati da će biti veliko iznenađenje ako neko odnese titulu francuskog prvenstva sa "Parka prinčeva".

Pod vođstvom nemačkog stručnjaka Tomasa Tuhela, Parižani igraju efikasno, lepo i u Ligi 1 zaista deluju teško zaustavljivo.

To je potvrđeno i u uvodna četiri kola, kao i u aktuelnom, petom.

PSŽ - Sent Etjen 4:0 (1:0)

Julijan Draksler je u 22. minutu glavom i primio loptu i poslao je u mrežu ekipe srpskog internacionalca Nevena Subotića. Edinson Kavani potom je u 51. minutu iskoristio penal koji je i iznudio, a Anhel Di Marija je u 76. minutu "ukucao" loptu u mrežu sa svoje, leve strane, udarcem pod prečku posle kiksa odbrane gostiju.

Da pobeda favorita bude još ubedljivija u završnici se pobrinuo mladi Musa Dijabi (1999. godište), svojim prvim golom u dresu prvog tima "prinčeva".

Rival Crvene zvezde u Ligi šampiona iskoristio je opuštajući meč da odmori Nejmara za gostovanje Liverpulu, dok Kilijan Mbape nije imao pravo nastupa jer je u prošlom kolu isključen zbog koškanja sa rivalom. Takođe, Đanluiđi Bufon je odgledao meč sa klupe, odakle je pratio golmana koji će braniti i u prvim kolima najjačeg takmičenja - Alfonsa Areolu.

Posle pet kola prvenstva, gol razlika Pari Sen Žermena je 17:4.

Pari Sen Žermen je stvarno moćan. Nisu im bili potrebni ni Nejmar, ni Kilijan Mbape da bi na svom Parku prinčeva pregazili Sent Etjen sa 4:0 u utakmici petog kola francuske Lige 1 i na najbolji način napravili uvertiru za početak takmičenja u Ligi šampiona.

Zvučali bi smešno kada bi napisali da je Tomas Tuhel na teren poslao “kombinovan” sastav, a pored pomenutog napadačkog tandema, u timu nije bilo ni Markinjosa, a dok je na golu prednost u odnosu na Bufona opet dobio Areola.

Sve u svemu, bila je to još jedna demonstracija moći i dominacije Parižana u francuskom klupskom fudbalu uz jasnu poruku rivalima u zemlji, ali i Evropi da se dobro paze.

Ovim trijumfom Sveci su zadržali perfektan učinak u nacionalnom šampionatu, ali su tek drugi put od početka sezone uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Goste iz Sent Etjena načeo je Julijan Draksler u 22. minutu, a prednost je duplirao raspoloženi Edinson Kavani iz penala u 51. minutu. Anhel di Marija povisio je na 3:0 u 76. minutu, a konačan rezultat postavio je mladi Musa Dijabi šest minuta pre kraja utakmice.

Inače, svi fudbaleri Sent Etjena na dresovima su nosili ispisano ime Vilijama Gomisa, koji je igrao za drugi tim, a nedavno je ubijen na jugu Francuske.

U prvoj večerašnjoj utakmici Lige 1, fudbaleri Nice su na svom terenu posle preokreta savladali Ren sa 2:1. Imao je Ren sve u svojim rukama. U prvom poluvremenu Burižo nije iskoristio penal, ali su u nastavku gosti poveli autogolom Sara u 58. minutu.

I tu se se gosti zaustavili, a Nica se probudila. Tvorac preokreta bio je dvostruki asistent Maolida. Najpre je u 77. minutu proigrao San Maksimina, a u 89. asistirao je Le Meluu za pobedonosni pogodak.

PSŽ može miran da se okrene Ligi šampiona, koju ćete moći da ekskluzivno pratite na TV Arena sport. U francuskom prvenstvu Parižani nemaju razloga ni za najmanju brigu.

Tuhelov tim je večerašnji meč odigrao u ovom sastavu: Areola - Menije, Tijago Silva (od 80' Kerer), Kimpembe, Bernat - Verati (od 68' Nkunku), Dijara (od 46' Dijabi), Rabio - Di Marija, Draksler - Kavani.

Parovi 5. kola Lige 1:

PSŽ - Sent Etjen 4:0 (1:0)
/Draksler 22', Kavani 51'p, Di Marija 76' Dijabi 84'/

Nica - Ren 2:1 (0:0)
/Sen Maksiman 77', Les Melu 89' - Sar 58'ag/

u subotu

Kaen - Lion 20.00
Amijen - Lil
Dižon - Anže
Monpelje - Strazbur
Tuluz - Monako

u nedelju

Nant - Rams 15.00
Bordo - Nim 17.00
Olimpik Marsej - Gengan 21.00

Tabela: PSŽ (+1) 15, Dižon 9, Tuluz 9, Lil 7, Olimpik Marsej 7, Monpelje 7, Ren (+1) 7, Nica (+1) 7, Lion 6, Nim 6, Rams 6, Sent Etjen (+1) 6, Kaen 5, Monako 4, Amjen 4, Strazbur 4, Nant 4, Anže 3, Bordo 3, Gengan 0.

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar