Томић: Мора да се ради, да од дјеце постану играчи!

"Физикалије ће морати да се уклопе са главом, да бисмо могли да урадимо нешто. Спреман сам да радим", рекао је тренер Звезде после завршне припремне утакмице у "Пиониру".

Кошарка 15.09.2018 | 13:30
Томић: Мора да се ради, да од дјеце постану играчи!
Црвена звезда мтс завршила је циклус припремних утакмица перфектним учинком - 5/5. Редом, екипа Милана Томића бележила је ове резултате:

Звезда - Мерлинс 100:54
Звезда - Динамик 100:63
Звезда - АЕК 94:63
Звезда - Антверпен 83:77
Звезда - Нижњи Новгород 88:77

У петак, у дуелу против руског тима у "Пиониру", шампион Србије први пут је наступио пред навијачима и "зарадио" аплаузе.

"Била је утакмица која нам доста значи, пријатељски меч са јаком екипом. Припремни период је, мислим да је ово била једна од наших најбољих утакмица", рекао је Звездин тренер Милан Томић.

Шеф струке црвено-белих објаснио је зашто му више користе такви мечеви од убедљивих тријумфа.

"У утакмицама које добијете са 30 и више поена разлике не можете да правите велике анализе. Против Антверпена у среду смо губили 20 разлике и у 10 минута смо направили 'плус' 29 разлике. То се учи, ова екипа мора да учи, да ради. Десиће се у току сезоне да губимо 10 разлике, а да морамо да добијемо и све је ово школа. Поготово за младе играче, који треба још да раде и немају још тих кошаркашких 'слика' како да се врате у резултат. Кад је 30 разлике сви кажу 'Добро је, идемо даље', а ја не могу ништа да им покажем", објаснио је Томић, уз поруку:

"Мислим да ћемо сваког дана бити све спремнији".

На чему ће бити фокус Звездиног рада до АБА Суперкупа, који почиње 20. септембра?

"На свим утакмицама сам давао шансу свим играчима. Против Нижњег је Рагланд играо мало више, 29 минута, али је на свим утакмицама просек 17-18 минута. Сви играју, имају шансу да се покажу, ко буде најбољи и ко буде имао највише жеље да се докаже - он ће играти. На Суперкупу ће бити уигравања, али ајде и да добијемо", насмејао се Томић.

Упитан како се уклапа нови састав црвено-белих, одговорио је...

"Овде има девет нових играча у односу на прошлу годину. Са девет нових играча треба да се ради, они морају да напредују сваког дана. Не очекујем да буде напредак од 300 одсто и да Бориша Симанић одскочи у року од недељу дана и да за седам дана постане НБА играч. Хоћу да радимо сваког дана, корак по корак и да у току сезоне направи одскок. Он је велики таленат. њега користим као пример".

Томић је нагласио да је "за све потребно стрпљење".

"Јесте да уз то мора да се добија, али такав нам је посао, па идемо да добијамо и са једним поеном разлике".

Упитан за утисак о остатку тима, Звездин шеф струке рекао је да је генерално задовољан екипом.

"Задовољан сам са свима, сви раде феноменално. Имамо Цирбеса у репрезентацији, повређен је Ненадић, повређен је и Давидовац. Фаје је био повређен. Имали смо четири играча који нису играли и задовољан сам са свима".

Као важан фактор у новој сезони истиче фактор физичке снаге.

"Да бисмо били на нивоу Еврокупа и АБА лиге, када гледамо Будућност, Цедевиту и Партизан, са којим је увек дерби и нису лаке утакмице, мораће физикалије да раде заједно са главом да би се урадило нешто".

"Има још доста да се ради, али спреман сам за рад, да од те деце постану играчи, да проиграју", додао је он.

Томић инсистира на чврстој кошарци, са лаким поенима из транзиције...

"То ја хоћу, али то данас нисмо имали. У утакмици против Нижњег то нисмо имали, а дали смо 88 поена. То сам им и рекао у свлачионици. Да смо имали пет контранапада ишло би преко 90 поена. У лошој игри дали смо скоро 90 поена. Мислим да је све ово и очекивано јер је нормално да нису имали енергије после припрема и толико пријатељских утакмица".

Такође, он је захвалио и навијачима на подршци.

"Хтео сам да се данас отвори утакмица за навијаче и хвала им што су дошли у великом броју да нас подрже. Свака им част".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар