Tomić: Mora da se radi, da od djece postanu igrači!

"Fizikalije će morati da se uklope sa glavom, da bismo mogli da uradimo nešto. Spreman sam da radim", rekao je trener Zvezde posle završne pripremne utakmice u "Pioniru".

Košarka 15.09.2018 | 13:30
Tomić: Mora da se radi, da od djece postanu igrači!
Crvena zvezda mts završila je ciklus pripremnih utakmica perfektnim učinkom - 5/5. Redom, ekipa Milana Tomića beležila je ove rezultate:

Zvezda - Merlins 100:54
Zvezda - Dinamik 100:63
Zvezda - AEK 94:63
Zvezda - Antverpen 83:77
Zvezda - Nižnji Novgorod 88:77

U petak, u duelu protiv ruskog tima u "Pioniru", šampion Srbije prvi put je nastupio pred navijačima i "zaradio" aplauze.

"Bila je utakmica koja nam dosta znači, prijateljski meč sa jakom ekipom. Pripremni period je, mislim da je ovo bila jedna od naših najboljih utakmica", rekao je Zvezdin trener Milan Tomić.

Šef struke crveno-belih objasnio je zašto mu više koriste takvi mečevi od ubedljivih trijumfa.

"U utakmicama koje dobijete sa 30 i više poena razlike ne možete da pravite velike analize. Protiv Antverpena u sredu smo gubili 20 razlike i u 10 minuta smo napravili 'plus' 29 razlike. To se uči, ova ekipa mora da uči, da radi. Desiće se u toku sezone da gubimo 10 razlike, a da moramo da dobijemo i sve je ovo škola. Pogotovo za mlade igrače, koji treba još da rade i nemaju još tih košarkaških 'slika' kako da se vrate u rezultat. Kad je 30 razlike svi kažu 'Dobro je, idemo dalje', a ja ne mogu ništa da im pokažem", objasnio je Tomić, uz poruku:

"Mislim da ćemo svakog dana biti sve spremniji".

Na čemu će biti fokus Zvezdinog rada do ABA Superkupa, koji počinje 20. septembra?

"Na svim utakmicama sam davao šansu svim igračima. Protiv Nižnjeg je Ragland igrao malo više, 29 minuta, ali je na svim utakmicama prosek 17-18 minuta. Svi igraju, imaju šansu da se pokažu, ko bude najbolji i ko bude imao najviše želje da se dokaže - on će igrati. Na Superkupu će biti uigravanja, ali ajde i da dobijemo", nasmejao se Tomić.

Upitan kako se uklapa novi sastav crveno-belih, odgovorio je...

"Ovde ima devet novih igrača u odnosu na prošlu godinu. Sa devet novih igrača treba da se radi, oni moraju da napreduju svakog dana. Ne očekujem da bude napredak od 300 odsto i da Boriša Simanić odskoči u roku od nedelju dana i da za sedam dana postane NBA igrač. Hoću da radimo svakog dana, korak po korak i da u toku sezone napravi odskok. On je veliki talenat. njega koristim kao primer".

Tomić je naglasio da je "za sve potrebno strpljenje".

"Jeste da uz to mora da se dobija, ali takav nam je posao, pa idemo da dobijamo i sa jednim poenom razlike".

Upitan za utisak o ostatku tima, Zvezdin šef struke rekao je da je generalno zadovoljan ekipom.

"Zadovoljan sam sa svima, svi rade fenomenalno. Imamo Cirbesa u reprezentaciji, povređen je Nenadić, povređen je i Davidovac. Faje je bio povređen. Imali smo četiri igrača koji nisu igrali i zadovoljan sam sa svima".

Kao važan faktor u novoj sezoni ističe faktor fizičke snage.

"Da bismo bili na nivou Evrokupa i ABA lige, kada gledamo Budućnost, Cedevitu i Partizan, sa kojim je uvek derbi i nisu lake utakmice, moraće fizikalije da rade zajedno sa glavom da bi se uradilo nešto".

"Ima još dosta da se radi, ali spreman sam za rad, da od te dece postanu igrači, da proigraju", dodao je on.

Tomić insistira na čvrstoj košarci, sa lakim poenima iz tranzicije...

"To ja hoću, ali to danas nismo imali. U utakmici protiv Nižnjeg to nismo imali, a dali smo 88 poena. To sam im i rekao u svlačionici. Da smo imali pet kontranapada išlo bi preko 90 poena. U lošoj igri dali smo skoro 90 poena. Mislim da je sve ovo i očekivano jer je normalno da nisu imali energije posle priprema i toliko prijateljskih utakmica".

Takođe, on je zahvalio i navijačima na podršci.

"Hteo sam da se danas otvori utakmica za navijače i hvala im što su došli u velikom broju da nas podrže. Svaka im čast".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar