Рафа Бенитез одбија да призна грешку!

Митровић није тип играча каквог сам тражио! “Али је одличан момак и увек се понашао професионално”, рекао је тренер Њукасла.

Фудбал 17.09.2018 | 13:00
Рафа Бенитез одбија да призна грешку!
Сам Александар Митровић ове је сезоне постигао више голова него цео Њукасл. Али тренер Сврака Рафаел Бенитез одбија да призна да се огрешио о српског репрезентативца. Хвали Митрово понашање, али тврди да је и сам играч свестан да му Бенитезов стил игре једноставно не лежи.

Уосталом, Митровић је то и признао у изјави за Дејли Мејл. Стално враћање назад да би се помогло везистима превише га је трошило, притом удаљавало од гола. Код Славише Јокановића у Фуламу можда не трчи толико, али решета мреже: већ четири у уводна четири кола. Њукасл је постигао три, али Бенитез и даље не жели да призна да је отерао најбољег нападача на Сент Џејмс Парку.

“Прво да једну ствар разјаснимо, желим му све најбоље. Нисам имао никакав проблем с њим. Понашао се као професиналац. Добар је момак и то је то”, почео је Бенитез кад су га по ко зна који пут упитали да ли се сада каје због одлуке да Митровићу дозволи да оде на Крејвен Котиџ.

“И он сам је био врло јасан: Начин на који ја играм, можда, није начин на који смо као тим морали да играмо. У другом окружењу, у другачијој лиги, сада са овим самопоуздањем које има, све у реду, добро му иде… Али то је сада сасвим други тим. Све је потпуно другачије. Имао је и код нас шансу. Играо је више од Марфија, а Марфи је сличан тип играча. Статистика све говори, али нећу сада да трошим време на то.

Желим му све добро. Ако ми будемо сачували опстанак, нека опстану и они. Али за нас, он једноставно није био играч каквог смо тражили и то је то”.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар