Rafa Benitez odbija da prizna grešku!

Mitrović nije tip igrača kakvog sam tražio! “Ali je odličan momak i uvek se ponašao profesionalno”, rekao je trener Njukasla.

Fudbal 17.09.2018 | 13:00
Rafa Benitez odbija da prizna grešku!
Sam Aleksandar Mitrović ove je sezone postigao više golova nego ceo Njukasl. Ali trener Svraka Rafael Benitez odbija da prizna da se ogrešio o srpskog reprezentativca. Hvali Mitrovo ponašanje, ali tvrdi da je i sam igrač svestan da mu Benitezov stil igre jednostavno ne leži.

Uostalom, Mitrović je to i priznao u izjavi za Dejli Mejl. Stalno vraćanje nazad da bi se pomoglo vezistima previše ga je trošilo, pritom udaljavalo od gola. Kod Slaviše Jokanovića u Fulamu možda ne trči toliko, ali rešeta mreže: već četiri u uvodna četiri kola. Njukasl je postigao tri, ali Benitez i dalje ne želi da prizna da je oterao najboljeg napadača na Sent Džejms Parku.

“Prvo da jednu stvar razjasnimo, želim mu sve najbolje. Nisam imao nikakav problem s njim. Ponašao se kao profesinalac. Dobar je momak i to je to”, počeo je Benitez kad su ga po ko zna koji put upitali da li se sada kaje zbog odluke da Mitroviću dozvoli da ode na Krejven Kotidž.

“I on sam je bio vrlo jasan: Način na koji ja igram, možda, nije način na koji smo kao tim morali da igramo. U drugom okruženju, u drugačijoj ligi, sada sa ovim samopouzdanjem koje ima, sve u redu, dobro mu ide… Ali to je sada sasvim drugi tim. Sve je potpuno drugačije. Imao je i kod nas šansu. Igrao je više od Marfija, a Marfi je sličan tip igrača. Statistika sve govori, ali neću sada da trošim vreme na to.

Želim mu sve dobro. Ako mi budemo sačuvali opstanak, neka opstanu i oni. Ali za nas, on jednostavno nije bio igrač kakvog smo tražili i to je to”.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar