Нова опрема за Жељезнице Српске

Жељезнице Републике Српске представиле су данас у Бањалуци модернизацију сигнализације и телекомуникације на дионици Бањалука - Добој. Пројекат је коштао 20 милиона евра, а финансиран је од новца који је преостао од ранијих пројеката.

Република Српска 14.09.2018 | 18:27
Нова опрема за Жељезнице Српске
Од нове опреме се очекује да повећа безбједност жељезничког саобраћаја и да управљање учини јефтинијим, кажу у Жељезницама Републике Српске.

У току је пробна фаза, након чега ће жељезничке трасе са новом опремом добити употребну дозволу.

Главни извођач је компанија АЖД ПРАХА из Чешке.

Поред финансијских проблема, Жељезнице се већ годинама муче дотрајалим шинским возилима, застарјелом опремом и пругама које су углавном у критичном стању.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Анонимус

14.09.2018 16:35

Све је у критицном стању а посебно "дрзава" - док се ми опаметимо проци це вијекови !

ОДГОВОРИТЕ
Name

букејловицрадојица@гмаил.цом

14.09.2018 16:39

е када би хтјели бар покосити антрагу и зивицу около зсл.сина да нам се не легу лисице измије по прузи.од добоја до модрице немозе пругом ходати ни прегледац пруге а и ремо теско се провлаци кроз зараслу сикару која јена прузи.срам вас било.наси родитељи су руцно правили ту пругу.срам вас и стид било...срам вас било.за вријеме комуниста возили су олимпици возови са стујардесама и вагони са теписима и телевизорима у боји .јао кад би то тито видјео.а

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЉУТА ГУЈА,МИЦО МОЈ!!!

14.09.2018 16:45

ГООООСПООООООДОООООО!? ПРУГА ВАМ ЈЕ И ДАЉЕ КРИИИИТИИИИИЦНААААА, ОПАСНА!!!!!!!!!!ГОСПОДО ЗА ТАКВУ ОПРЕМУ ШИНЕ ТРЕБА ДА СУ ЈЕДНАКО ПАРАЛЕЛНЕ И ДА СУ ЗАТЕГНУТЕ- РАВНЕ,А НЕ КАО ОВЕ ПОСТОЈЕЦЕ ГДЈЕ СЕ ИЗ АВИОНА ВИДИ КАКО КРИВУДАЈУ,А ТЕК ПОДЛОГА НА КОЈОЈ СУ ПОСТАВЉЕНЕ ЈЕ ПОСЕБНА ПРИЦА!!! ЦИНИ МИ СЕ ДА ВАМ ЈЕ СТАНДАРД ПРЕСТИГАО НИВО ОБРАЗОВАЊА.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Машиновођа

14.09.2018 18:11

Опрема је врх врхова да је то кад сам ја почео радити 1991 у Загребу таква опрема била

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

14.09.2018 21:25

О КАКВОЈ МОДЕРНИЗАЦИЈИ ПРИЧА ДОТИЧНА. ЖЕЉЕЗНИЧКЕ СТАНИЦЕ ГДЈЕ СЕ ЗАУСТАВЉАЈУ ВОЗОВИ И КУПЕ ПУТНИКЕ СУ ИСТЕ КАО ПРИЈЕ СТО ГОДИНА ОСИМ Б. ЛУКЕ И ЈОШ НЕКИХ ГРАДОВА АЛИ ОД ТРЕБИЊА ДО НОВОГ ГРАДА НИШТА ПРИМИТИВНИЈЕ НИСАМ ВИДЈЕЛА.ИСТИ ОРМАНИ ИСТИ СТОЛОВИ, БУБЊАРЕ ЗА ЛОЖЕЊЕ ВАТРЕ А ОВАКВИ ВОЗОВИ .ДА ЛИ ВИ МИСЛИТЕ ДА ТО ИДЕ ЈЕДНО УЗ ДРУГО.ГОСПОЂО МАРКОВИЋ СВЕ СИ ДЕБЉА И ДЕБЉА ОД ГЛУПОСТИ КОЈЕ ПРИЧАШ.ТО МОЖЕ ПРОЋИ КОД ОВИХ ПОД ШАТОРОМ ЗАТО ШТО ОНИ НИШТА НЕ ВИДЕ.СРЕТНО НАРОДЕ.

ОДГОВОРИТЕ