Nova oprema za Željeznice Srpske

Željeznice Republike Srpske predstavile su danas u Banjaluci modernizaciju signalizacije i telekomunikacije na dionici Banjaluka - Doboj. Projekat je koštao 20 miliona evra, a finansiran je od novca koji je preostao od ranijih projekata.

Republika Srpska 14.09.2018 | 18:27
Nova oprema za Željeznice Srpske
Od nove opreme se očekuje da poveća bezbjednost željezničkog saobraćaja i da upravljanje učini jeftinijim, kažu u Željeznicama Republike Srpske.

U toku je probna faza, nakon čega će željezničke trase sa novom opremom dobiti upotrebnu dozvolu.

Glavni izvođač je kompanija AŽD PRAHA iz Češke.

Pored finansijskih problema, Željeznice se već godinama muče dotrajalim šinskim vozilima, zastarjelom opremom i prugama koje su uglavnom u kritičnom stanju.



BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Anonimus

14.09.2018 16:35

Sve je u kriticnom stanju a posebno "drzava" - dok se mi opametimo proci ce vijekovi !

ODGOVORITE
Name

[email protected]

14.09.2018 16:39

e kada bi htjeli bar pokositi antragu i zivicu okolo zsl.sina da nam se ne legu lisice izmije po pruzi.od doboja do modrice nemoze prugom hodati ni pregledac pruge a i remo tesko se provlaci kroz zaraslu sikaru koja jena pruzi.sram vas bilo.nasi roditelji su rucno pravili tu prugu.sram vas i stid bilo...sram vas bilo.za vrijeme komunista vozili su olimpici vozovi sa stujardesama i vagoni sa tepisima i televizorima u boji .jao kad bi to tito vidjeo.a

ODGOVORITE
Name

LJUTA GUJA,MICO MOJ!!!

14.09.2018 16:45

GOOOOSPOOOOOODOOOOOO!? PRUGA VAM JE I DALJE KRIIIITIIIIICNAAAAA, OPASNA!!!!!!!!!!GOSPODO ZA TAKVU OPREMU ŠINE TREBA DA SU JEDNAKO PARALELNE I DA SU ZATEGNUTE- RAVNE,A NE KAO OVE POSTOJECE GDJE SE IZ AVIONA VIDI KAKO KRIVUDAJU,A TEK PODLOGA NA KOJOJ SU POSTAVLJENE JE POSEBNA PRICA!!! CINI MI SE DA VAM JE STANDARD PRESTIGAO NIVO OBRAZOVANJA.

ODGOVORITE
Name

Машиновођа

14.09.2018 18:11

Опрема је врх врхова да је то кад сам ја почео радити 1991 у Загребу таква опрема била

ODGOVORITE
Name

BOBA

14.09.2018 21:25

O KAKVOJ MODERNIZACIJI PRIČA DOTIČNA. ŽELJEZNIČKE STANICE GDJE SE ZAUSTAVLJAJU VOZOVI I KUPE PUTNIKE SU ISTE KAO PRIJE STO GODINA OSIM B. LUKE I JOŠ NEKIH GRADOVA ALI OD TREBINJA DO NOVOG GRADA NIŠTA PRIMITIVNIJE NISAM VIDJELA.ISTI ORMANI ISTI STOLOVI, BUBNJARE ZA LOŽENJE VATRE A OVAKVI VOZOVI .DA LI VI MISLITE DA TO IDE JEDNO UZ DRUGO.GOSPOĐO MARKOVIĆ SVE SI DEBLJA I DEBLJA OD GLUPOSTI KOJE PRIČAŠ.TO MOŽE PROĆI KOD OVIH POD ŠATOROM ZATO ŠTO ONI NIŠTA NE VIDE.SRETNO NARODE.

ODGOVORITE