Одузета дјеца родитељима

Језива прича о томе да је брачни пар из Груда у жбуње и камењар поред цесте Мостар – Читлук бацио свог новорођеног сина, потресла је цијелу Босну и Херцеговину.

Босна и Херцеговина 14.09.2018 | 17:10
Одузета дјеца родитељима
Плач здравог новорођенчета, баченог у корпи на локалитету Кобиловача у мјесту Миљковићи, нико, нажаост, није чуо, а очито је то био монструозни план, смишљен у глави Мирослава Ш. (56), који је, према поузданим информацијама, сумњао да га је 28 година млађа супруга М. Ш. преварила и да он није отац дјетета.

Дјечак је рођен 1. септембра у Свеучилишној клиничкој болници (СКБ) Мостар, а кад се приближио тренутак да његова супруга буде отпуштена, 6. септембра, одлучио је ставити тачку на сумњу која га је изједала.

Умјесто према Жовници и својој кући, супругу и бебу повезао је цестом према Читлуку, вјероватно мислећи да ће на тај начин прикрити трагове свог злодјела.

Каква је улога његове супруге, с којом, иначе, има троје дјеце од двије, три и четири године, за сада је непознато. Али, како незванично Аваз сазнаје, управо се она сломила под притиском своје породице на бројне упите о томе шта се догодило с бебом. Тако је и случај, доспио у руке полиције, коју је о овом ужасу обавијестио њен отац.

Груђански полицајци одмах су по сазнању у сриједу у 10.45 алармирали своје колеге из Мостара, након чега је у жбуњу пронађен леш новорођенчета, а Мирослав Ш. је одмах лишен слободе.

Он је јуче, након криминалистичке обраде у Министарству унутрашњих послова Херцеговачко-неретванског кантона, предат у надлежност Кантоналног тужилаштва у Мостару, гдје је скоро сат и по испитиван. 

Обављена обдукција

У Градској мртвачници Бијели Бријег јуче је обављена и обдукција тијела мртвог новорођенчета, али је у Тужилаштву ХНК кратко речено да ће информације о свему бити познате након свих неопходних истражних радњи.

Дјеца овог брачног пара су, након њиховог гнусног чина, у надлежности Центра за социјални рад Груде. Мајка новорођенчета није лишена слободе, за сада је, од ње узета само изјава.

Радници Центра за социјални рад из Груда били су присутни током привођења мајке, која је приведена у својству свједока у овом случају и затим пуштена, те током привођења оца који је сам пријавио овај случај полицији у Грудама.

–  Малољетну дјецу смо рјешењем Центра за рад смјестили, у складу са Чланку 147. и 150. породичног закона, у Мајчино село у Међугорју на рок од два мјесеца. Рјешење смо доставили Тужилаштву у Мостару –  казали су из ове установе.

(Српскаинфо)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Ре

14.09.2018 15:13

Монструм!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Минка

14.09.2018 16:15

И ста ако је бас његово дјете. Бар се то мозе данас лако утврдити. Бебе не одлуцују ко це бити родитељи и нису криве. Свако има право на зивот. Угасио један невини зивот, а упропасти јос многе. Лудак и монструм!

ОДГОВОРИТЕ
Name

дјоле

14.09.2018 16:24

Овакве ће ме ствари дотући, деца не смију патити, без њих ништа не вреди! Шта је дијете криво?!Овога по кратком поступку!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Xx

14.09.2018 18:01

Бозе драги ста се ово десава са нама .Анделе мали коме си тако тезак био .

Name

Монструма

14.09.2018 19:20

На дозивотну казну,ово је узас.

Name

Старе глупости

17.09.2018 19:50

Моју маму су мрцварили да ми нисмо дјеца насег оца тј. да нас је она зацела с неким па му подметнула. Сад у мојим касним 50-тим лицим на старог као близанац. Балканске глупости.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анадрага

18.09.2018 14:50

Монструм треба му дозивотна казна

ОДГОВОРИТЕ