Oduzeta djeca roditeljima

Jeziva priča o tome da je bračni par iz Gruda u žbunje i kamenjar pored ceste Mostar – Čitluk bacio svog novorođenog sina, potresla je cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Bosna i Hercegovina 14.09.2018 | 17:10
Oduzeta djeca roditeljima
Plač zdravog novorođenčeta, bačenog u korpi na lokalitetu Kobilovača u mjestu Miljkovići, niko, nažaost, nije čuo, a očito je to bio monstruozni plan, smišljen u glavi Miroslava Š. (56), koji je, prema pouzdanim informacijama, sumnjao da ga je 28 godina mlađa supruga M. Š. prevarila i da on nije otac djeteta.

Dječak je rođen 1. septembra u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici (SKB) Mostar, a kad se približio trenutak da njegova supruga bude otpuštena, 6. septembra, odlučio je staviti tačku na sumnju koja ga je izjedala.

Umjesto prema Žovnici i svojoj kući, suprugu i bebu povezao je cestom prema Čitluku, vjerovatno misleći da će na taj način prikriti tragove svog zlodjela.

Kakva je uloga njegove supruge, s kojom, inače, ima troje djece od dvije, tri i četiri godine, za sada je nepoznato. Ali, kako nezvanično Avaz saznaje, upravo se ona slomila pod pritiskom svoje porodice na brojne upite o tome šta se dogodilo s bebom. Tako je i slučaj, dospio u ruke policije, koju je o ovom užasu obavijestio njen otac.

Gruđanski policajci odmah su po saznanju u srijedu u 10.45 alarmirali svoje kolege iz Mostara, nakon čega je u žbunju pronađen leš novorođenčeta, a Miroslav Š. je odmah lišen slobode.

On je juče, nakon kriminalističke obrade u Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona, predat u nadležnost Kantonalnog tužilaštva u Mostaru, gdje je skoro sat i po ispitivan. 

Obavljena obdukcija

U Gradskoj mrtvačnici Bijeli Brijeg juče je obavljena i obdukcija tijela mrtvog novorođenčeta, ali je u Tužilaštvu HNK kratko rečeno da će informacije o svemu biti poznate nakon svih neophodnih istražnih radnji.

Djeca ovog bračnog para su, nakon njihovog gnusnog čina, u nadležnosti Centra za socijalni rad Grude. Majka novorođenčeta nije lišena slobode, za sada je, od nje uzeta samo izjava.

Radnici Centra za socijalni rad iz Gruda bili su prisutni tokom privođenja majke, koja je privedena u svojstvu svjedoka u ovom slučaju i zatim puštena, te tokom privođenja oca koji je sam prijavio ovaj slučaj policiji u Grudama.

–  Maloljetnu djecu smo rješenjem Centra za rad smjestili, u skladu sa Članku 147. i 150. porodičnog zakona, u Majčino selo u Međugorju na rok od dva mjeseca. Rješenje smo dostavili Tužilaštvu u Mostaru –  kazali su iz ove ustanove.

(Srpskainfo)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Re

14.09.2018 15:13

Monstrum!!!

ODGOVORITE
Name

Minka

14.09.2018 16:15

I sta ako je bas njegovo djete. Bar se to moze danas lako utvrditi. Bebe ne odlucuju ko ce biti roditelji i nisu krive. Svako ima pravo na zivot. Ugasio jedan nevini zivot, a upropasti jos mnoge. Ludak i monstrum!

ODGOVORITE
Name

djole

14.09.2018 16:24

Ovakve će me stvari dotući, deca ne smiju patiti, bez njih ništa ne vredi! Šta je dijete krivo?!Ovoga po kratkom postupku!!!

ODGOVORITE
Name

Xx

14.09.2018 18:01

Boze dragi sta se ovo desava sa nama .Andele mali kome si tako tezak bio .

Name

Monstruma

14.09.2018 19:20

Na dozivotnu kaznu,ovo je uzas.

Name

Stare gluposti

17.09.2018 19:50

Moju mamu su mrcvarili da mi nismo djeca naseg oca tj. da nas je ona zacela s nekim pa mu podmetnula. Sad u mojim kasnim 50-tim licim na starog kao blizanac. Balkanske gluposti.

ODGOVORITE
Name

Anadraga

18.09.2018 14:50

Monstrum treba mu dozivotna kazna

ODGOVORITE