Ко је вјера, а ко невјера?

Неки хроничари, који од деведестих и мало раније прате шта се дешава на овим просторима, често се питају није ли Милорад Додик "убачени човјек међу Србе" које је "залудио". Питају и да ли би било Срба и то баш у БиХ и да ли би они данас били неки нови унијати да је побиједила опција Милорада Додика из деведестих?

Република Српска 14.09.2018 | 14:03
Ко је вјера, а ко невјера?
Поједини медији вјероватно маркетиншки објавили су фотографију како је изгледао Милорад Додик деведесетих и како му од тада стоји слика на зиду странке одакле је кренуо, али заборавише да нагласе да је његова опција тада побиједила да ли би било Срба и то баш у БиХ и да ли би они данас били неки нови унијати?

Једно су у праву, подударности између тих деведестих и садашњег времена има, а то је његова блискост са Хрватима. Деведестих вођа му је био Анте Марковић, а и данас је у блиским односима баш са Хрватима са којима одрађује бројне послове. 



Неки хроничари који од деведестих, и мало раније, прате шта се дешава на овим просторима, често се питају није ли Милорад Додик "убачени човјек међу Србе" које је "залудио".  Мора се признати да му то није било лако постићи, јер је када му је тешко ишло да овлада Србима било и квалификација попут оних "овај народ је луд". Ни црква му није била прихватљива па је знао да каже - "Ови што воле Бога и цркву нека иду у СДС"... 

Борио се Додик да овлада Србима све до 2006. године када је уз помоћ људи из СДС-а, без обзира на странце, тријумфовао на тадашњим изборима и од тада "већег Србина и вјерника нема" а у рукама су му све полуге власти. 

Спреман да договара пакт и са "црним ђаволом" само да остане на власти. То је доказао у више наврата у пракси. Пристајао је и доносио одлуке које су ишле у интересу његовог останка на власти а не народа на који се често позива.

Некадашњи дашак свјежег вјетра на Балкану, како га је, стварно, стара администрација назвала, научио је да се понаша како вјетар дува. И то му за сада пролази.



Занимљив је Додиков долазак на власт, негдје пред крај деведесетих, када су сви у свијету, Београду али и у Српској хтјели да се ријеше тадашње политичке гарнитуре СДС-а.

Тада је у игри био Младен Иванић, који је имао углед и међу Србима, посебно у Крајини, био је прихватљив и за Београд, али и за странце. Добио је мандат од Биљане Плавишић, тадашње предсједнице Републике Српске, да формира владу која је требала да "раскрсти" са оним ратним и поратним властодршцима из СДС-а.

Против Иванића тада је била Српска демократска странка а без њене подршке он није хтио да дође на чело тадашње владе. Иванић је вратио мандат за формирање владе уз образложење да не жели да води владу без подршке Српске демократске странке која је била тада број један код Срба и која има заслуге за стварање Републике Српске.

Одбијањем Иванића, мандат да буде на челу владе прихвата Милорад Додик, који у холу Дома младих у Бијељини формирао кабинет и направио рачуницу како да дође до "чаробна" 42 гласа, колико је било потребно, а пресудну улогу иимао је глас Хрвата Фрање Мајданчића, кога је Сфор нашао и довео да гласа.

Изабран је, по свему спорној, на сједници НСРС, иако су ту владу са Додиком признале све владе свијета, званични Београд међу посљедњим. Миорад Додик је тада дошао гласовима посланика из странака Алије Изетбеговића и Хариса Силајџића који се, нарочито овај посљедњи, нису мирили с чињеницом да постоји Република Српска. Такав начин избора Младен Иванић је одбио.

Вјерни Додиков друг, бивши преводилац у мисији Европских посматрача или бијелих како су се тада звали, Жељка Цвијановић похвали се јуче учешћем свог оца на теслићком ратишту као да и други немају очеве који су били у рату и који су гинули. Похвали се и својом улогом у рату да је,како рече, лежала када се породила у болници гдје је било рањеника, прекоривши друге да су у односу на њу били дезертери.



Није тешко погодити на кога је мислила, на Вукоту Говедарицу који је имао 16 година када је рат почео.

Стиче се утисак да би за неке добро било да га нема.

Па већ када му приговарају они који себе називају "великим Србима", треба да знају да је Вукота Говедарица из чисте српске породице, и са очеве и мајчине стране. Његова породица и када то није био случај у Гацку, примала је попа у кућу и знала је да се недељом иде у цркву. Славила је и обиљежавала Божић и онда када то комунисти нису одобравали. Одгојен је у духу православља, не зато што је он желио, него напросто то је била породична традиција као и многих у то вријеме који су знали ко су и шта су.

Замјерају му и гусле, јер зна, како кажу, да гуди, а не знају или заборављају да је и то дио традиције и то српске.

Можда они који не знају, треба да науче да су гусле нешто без чега Србин не може и да се уз гусле пјева и када је човјеку најтеже, а треба подсјетити оне који то још не знају да су кроз историју гусле мрзили сви српски непријатељи, а у вријеме Аустроугарске била је и наредба о забрани гусала.

Аутор: Јелена Дабарчић/БН ТВ

Коментари / 80

Оставите коментар
Name

Анти-СНСД

14.09.2018 12:08

Свима је лако пронаци снимке на YоуТубе када Додик говори да је у Сребреници поцињен геноцид и да Младиц и Карадзиц нису српски хероји и да их треба испоруцити у Хаг.

ОДГОВОРИТЕ
Name

И нису

14.09.2018 12:22

И нису мени хероји. Ја сам Србин. А да рат прихватим не пада ми на памет. То ти прихвати. Богати волове сиромаси синове.

Name

У

14.09.2018 12:49

ДОДИК ЛЕТИ ХЕЛИКОПТЕРОМ И ГЛЕДА ПУСТОШ СВОЈУ ПА СЕ СМИЈЕ,, ШТО БУДАЛЕ У ОВОЈ РС УНИШТИ,,

Name

Ре "И нису" РАСПУЦХИН

14.09.2018 13:25

Лако вам је било давати волове када је огромна већина официра ЈНА била спремна примати "дарове". Свједок сам томе као што сам и свједок да се у неким јединицама фалсификовало бројно стање а на евиденцији "бораца" се водио огроман број оних који нису видјели ратишта. Жалосно је што све поштене родољубе , који су стали уз свој народ , упоређујете са воловима али то је само показатељ Ваше бахатости као и бахатости овог режима. На жалост , поново су нас комуњаре и усташе побједиле и обмануле а и даље владају. Не заборавите ону народну : "Бог дао , Бог и узео" јер се лако може остати без свега. Под "свега" не мислим само на материјално.

Name

РАСПУЦХИН

14.09.2018 13:50

Да , скоро заборавих! Каква је то "ратна заслуга" Бисерке што се породила у болници у којој је било рањеника? Па гдје су све остале жене рађале током рата а једино она има "заслуге"? Што не каже да ли су је врбовали "међународни" да шпијунира у њихову корист? Колико је мени познато а знам прилично , она тај посао није могла добити , што би наш народ рекао , 'нако и морала је проћи добране безбједносне провјере. Ту јој је помогло поријекло без и мало сумње. У осталом , и сам сам ту "преводитељицу" ухватио у лажи и збунио и њу и "посматрача". Остала је у чуду јер није могла вјеровати да један "србо-Ћетник" зна енглески језик.

Name

071

14.09.2018 16:18

Паре, паре само паре. То је суштина. Кеш, лова, новац.....

Name

За СНСД

17.09.2018 10:45

Сви гријесе,али да није било Додика републиком српском би и мускарци и зене ходали покривени

Name

Покрајине

14.09.2018 12:12

Готов је додик

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.09.2018 12:41

Глупани, интересџије и мафијаши воле Додика.

Name

Мк

14.09.2018 12:51

ДОДИКОВА ВЈЕРА СУ ПАРЕ ДОДИКОВ НАРОД СУ ПАРЕ ДОДИКОВА ЦРКВА СУ ПАРЕ.МИЛОРАД ДОДИК ЈЕ ОБИЧНА СИРОВИНА КОЈА ВОЛИ ПРИЈЕСТОЉЕ И ПАРЕ.ДУШУ ЈЕ ДАО НАЈЦРЊЕМ ЂАВОЛУ А ЂАВО МУ ОКРЕНУО ЛЕЂА.ТО ЈЕ ЛИЧНОСТ И ЛИК МИЛОРАДА ДОДИКА КОЈИ ЈЕ ПРИВАТНО БЕЗ СНИМКА РЕКАО "ЈЕБАЦУ ВАМ СВИМА МАМУ"

Name

Иван

14.09.2018 16:27

Била преводилац и узимала силне паре у то вријеме! Инаце су преводиоци путовали и конацили са тадасњим плавим сљемовима, тако су се и стварала тзв.пријатељства ! Знам из искуства. Додику СПц -а никада није ни била драга, а ово сто се крсти на јавним наступима је фарса и фол за народ ! Уосталом ако има Бозије правде лети са политицке сцене у октобру. ЗИВИ И ЗДРАВИ ДА СМО СВИ, ДА НЕ БУДЕ РАТА, А ЊЕГА И ЊЕГОВЕ БОГАТАСЕ НЕКА ДЈАВО НОСИ .. ВРИЈЕМЕ ЈЕ !!!

Name

Ранко Требиње

14.09.2018 12:14

Напријед Вукота

ОДГОВОРИТЕ
Name

Коле

14.09.2018 12:33

Вукота Свитац

Name

федерација

14.09.2018 12:18

90 ос стољуди који гласају на изборима незнају програм странке нити њихове циљеве осим да гласају против оног другог..код нас постији јос увијек КУЛТ лицности и тако се и гласа..зато це вјероватно опет побиједити Додик и његови пријатељи из друга два народа...стога драги становници ове земље само да знате да је ова власт нај гора од заврсетка рата а Би треца у свијете по не запослености..али то нема везе бас су нам цоол ови наси политицари

ОДГОВОРИТЕ
Name

СВИ ЋЕ

14.09.2018 12:23

Овога пута побједа је на страни Савеза за Промјене.ВУКОТА ГОВЕДАРИЦА је будући Предсједник Републике Српске.

Name

ре

17.09.2018 11:36

Какав СзП, на чему си ти? Милион пута су ближе побједи били 2014. године, па сви знамо како заврши. Све раде само да не преузму власт у РС, на БиХ нивоу су четри године власт и шта народ има од тога сем њих самих, значи нису опозиција већ су и они власт. А потези са којима покушавају наводно да преузму власт већ унапред су осуђена на пропаст, не због садашње власти, већ због њих самих, уосталом само ће ти се казати за мање од мјесец дана.

Name

Павле Бгд

14.09.2018 12:19

Додик? Па наравно да је хрват, коме то до сада није јасно?! Па и аутопутеве гради само ка Хрватској, ништа ка Србији. А онда долази код нас у Београд да гласа на локалним изборима, уместо да иде код својих у Загреб.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре "Павле Бгд" РАСПУЦХИН

14.09.2018 13:08

Живио сам прије рата у "лијепој њиној" и о Додику имам сазнања из тог времена. На жалост , многи се још увијек боје објавити коментаре у којима помињем шта је све радио и ко су му били "ментори".

Name

Гаудеамус БЛ

14.09.2018 12:24

Будуци нас предсједнице, палата Вас цека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

14.09.2018 12:48

Боље би било да си написао Плата Вас цека а не палата јер пријатељу никад не заборави кад цовјек додје на власт онда заборави оне који су му помогли. Најбољи примјер је А.В. сдс је се борио да он додје на власт а Додик подрзавао другу страну и види сад Вуциц сједи са додиком а сдс у позадини.

Name

Јока

14.09.2018 14:27

Одузети Додику и његовој фамилији све и послати их у село које нестаје да се Боре за зивот и корицу круха као ми.

Name

Ре јоја

14.09.2018 15:45

Па одма нек и сдс одузму сву имовину.ауто салоне, пумпе све је то кримиалом среценом.ко држи висе од пола Бијељине цији је добој.ајмо сдсови политичари распитај те се.

Name

ре

17.09.2018 11:40

Што само Додику, треба редом свим политичарима који су стекли шта су стекли, видео би онда шта их је и у СДС и ПДП поред ових поменутих. Маните се ових подвала, није народ блентав па да не зна шта су ови радили пре десетак година и онда се увек врте исте фаце и ликови.

Name

бл

14.09.2018 12:26

ВУКОТА И МЛАДЕН ПРЕДСЈЕДНИЦИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалуцанин

14.09.2018 12:33

Искрено морас бити имбецил па да мислис да је неки водеци политицар вјера. Инсталирају нам моцне силе своје две струје И бирај И тако је исло И тако це ици. Гласацу за вукоту цисто да се мјења онако мало али систем остаје исти. Кад смо ми од 2 блока спали да су им водеце лицности Цвијановицка И Вукота јасно је све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

капетан

14.09.2018 12:35

Похвали ли се Зељка са ујаковим уцесцем у рату 1992г у Дервенти. То не помиње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

капетане мој,

14.09.2018 12:41

Нормално да је ујак који је Хрват био у ХВО-у. Зар је требао бити у ВРС са њеним оцем Србином. Каква вајда мени што сам Србин и био у ВРС?

Name

Бранка

18.09.2018 08:03

Нек је њој ујак то сто јесте,али нек она мени није предсједник.

Name

Амир

14.09.2018 12:37

Да је побједила додина верзија из деведесети данас би мозда имали нормалну дрзаву градјанску као свугдје у свијету зато и јесте овако стање у бих заосто народ па се дјели на крвна зрнца трагицно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мило

14.09.2018 12:39

Нема ту вјере сви су невјера онај ко има вјере тај неце у политику

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тако је Мило

14.09.2018 13:02

Потписујем.

Name

ре

14.09.2018 15:17

Дај молим те. Свака држава мора имати законодавну, извршну и судску власт. А то не може без политичара.

Name

Напријед

14.09.2018 12:39

Напријед часни и честити српски сине, с тобом до слободе!

ОДГОВОРИТЕ
Name

фоча 81

14.09.2018 12:40

За оне које интересује кад је Обрен Говедарица величао српство могу наћи на гуглу његове пјесме за гусле из 80 тих година.А Вукоту држао на крилу и учио га.Сад се томе смије додик.Жалосно.Смије се бечки коњушар

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

14.09.2018 12:50

И зашто би то било битно уопште? Какве вајде од тог доказивања.

Name

Ре фоца 81

14.09.2018 13:03

А сада и Обрен Петровиц за Додика, а не за Вукоту. И ста сти хтио тиме реци, не схватих поенту.

Name

улог

14.09.2018 12:42

Врхунски текст. БН свака цаст. Најбољи сте!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

14.09.2018 13:34

Сви Додикови пијуни који зиве на грбаци овог народа када мемају шта да кажу,кажу "завадјају нас"!? Ако нас је ико завадио то је појава овог лакташенка Милокрада,који није само да нас је завадио,него нас је и опљачкао!

Name

ЗА РЕ И РЕ ФОЦА

14.09.2018 16:04

ВАМА НЕ ВРИЈЕДИ ОБЈАСЊАВАТИ СТА ТО ЗНАЦИ И У ЦЕМУ ЈЕ ПОЕНТА ,КАД СРБИН СВОЈЕ ДИЈЕТЕ ДРЗИ НА КРИЛУ И УЦИ ГА СТА СУ ГУСЛЕ. ЈАДНИ СТЕ АКО СТЕ СРБИ. ВИ СТЕ НИКО И НИСТА АКО СТЕ СРБИ А ТО НЕ ДОЗИВЉАВАТЕ И ОСЈЕЦАТЕ. ПИ. СТА ЈЕ ТРЕБАЛО, ДА ГА ПУСТИ НА УЛИЦУ ДА СЕ ДРОГИРА ,КРАДЕ, .. ДА ГА УЦИ МАТЕРИЈАЛНИМ ВРИЈЕДНОСТИМА А НЕ ДУХОВНИМ??? ЗБОГ ТАКВИЈ КАО ВИ СРБИ ЦЕ НЕСТАТИ СА ЛИЦА ЗЕМЉЕ.

Name

БЛАТНИЦА

14.09.2018 12:57

ТАТА ЈЕ БОРАЦ СВЕРЦОВО СА БОСЊАЦИМА НИЈЕ ДЕЗЕРТЕР.

ОДГОВОРИТЕ
Name

66

14.09.2018 13:29

А кум радишић и спрега са тајкунима и клановима а требиње и лоповлуци по Ивањица доле сектаси доле влада и прецједник.

Name

Браво за текст

14.09.2018 13:00

Свака вам цаст. Нек се зна !!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мрачајски прото

14.09.2018 13:01

Добро се сјећам тих предратних времена и политике данашњих лидера Марка Павића и Милорада Додика. Ништа се промјенило није у њиховим политичким адутима, а то су подјеле међу Србима на партизане и четнике, тј. патриоте и издајнике. Данас за њих су дезертери и ратни профитери патриоте, а издајници борци који су пушком и политиком стварали Републику Србски.

ОДГОВОРИТЕ
Name

киза

14.09.2018 13:19

Само видите да ли су Хрвати купили или направили барем једну фирму у РС. Не баја их је увео да воде трговацке ланце. Једном зеленас увек зеленас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Видео

14.09.2018 13:29

Довољно је погледати овај видео и јасно је одмах ко је уствари Милорад Додик: хттпс://yоуту.бе/аВСд686кууц

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србин СССС

14.09.2018 13:31

ЗАТО МУ ЈЕ ВЛАДА ПУНА МЈЕСАНАЦА И ИСТИТУЦИЈЕ..ЗЕЉКА од мајке хрватице,ГОЛИЦКА од оца муслимана,ТЕСАНОВИЦКА хрватица удата за србина,СПИРИЦ зена муслимака РАДМАНОВИЦ зена муслимакаКАСИПОВИЦ хрват,,А ИСТИТУЦИЈЕ ,ГОЛИЦКИНА СЕСТРА ДИР ПОСТА ЈАСМИКА отац муслиман,ТОМАС НАЦЕЛНИК ПРЊАВОРА,мјесанац и да не набрајимо директорцице и слузбенике ЗЕЉКИНЕ СВИ ПОЛУТАЦИ...Е ТИ ВАМ ВОДЕ РС..

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

14.09.2018 13:37

Јелена браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Херцеговац

14.09.2018 13:44

Изнад Гацка зора свице, добро досо Предсједнице!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ккнд

14.09.2018 13:47

Одговор је једноставан, Додо је висеструка лицност, а зна се ста се ради са таквима...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дарко Миха

14.09.2018 13:56

Гусле су симбол српског отпора тиранима и окупаторима а то што је Вукота био шампион у свирању на гуслама је велика врлина за сваког Србина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цовјеце

14.09.2018 19:46

21. је вијек,ко јос свира гусле,данас се ,,пјева,,под саторима.

Name

Е

14.09.2018 14:12

Ми који се сјећамо тих година знамо да је све ово истина. Међутим, мени није јасна порука писца. Да ли да смо ми Срби 100% "луди" или да је овај човјек стварно толико успјешан да нас вода како хоће.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода

14.09.2018 14:18

ВУКОТА+ИВАНИЦ+СДС+ ПДП

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пабло

14.09.2018 14:20

Србовање ће вам доћи главе, живи били, па видјели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Досло давно

14.09.2018 15:01

Србовање је највеца болест 21 вијека,србовањем власт све висе добија а народ губи.

Name

Маса

14.09.2018 14:26

Додик је шарлатан то сви знамо, и мене је обмануо, гласао сам троје и збора, сад нећу, м аколико бил лоши Иванић и Говедарица добијају мој глас, посланички глас иде ДНСу

ОДГОВОРИТЕ
Name

Митар П

14.09.2018 15:23

Вјера нису унијати и католичке слуге, него људи који држе до традиције и српског блага као што су гусле

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ј.

14.09.2018 15:26

Ако допустимо да ове комуњаре неписмене и некултурне и даље воде државу,шта рећи за народ.. Не треба се онда жалити и штрајковати,треба сви да поцркамо од глади. Народ је спао да се прода за 50км страшнооо,само гледају да добију посао па гласаће и за Алију ако треба. Дно,тоне држава к'о Титаник а са њом и ова шака јада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мима

14.09.2018 16:08

С В И Ћ Е,Вукота Предсједник бићеееееееееееееееее.

ОДГОВОРИТЕ
Name

вук

14.09.2018 16:35

Сви херцеговци требају доци 29.9,18 у дворану у Требињу и поруцити својим присутством ста мисле отворено да гласају против Луке Петровица,Додика Цвијановицке,само храбро...,.идемо до краја.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Флука

14.09.2018 17:05

Вукота Говедарица,је из Херцеговине,не заборавимо да је Херцеговина,дала многе,велике људе,и Светитеља,Насег Светог Василија Остроског,,који је Благословио свој народ,и Силом Бозијом Вукота мора бити цовјек постења,

Name

Драго Зворник

14.09.2018 17:06

Ја гласам за насег постеног будуцег предсједника Вукоту. СВИЋЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Звонко

14.09.2018 17:08

Вукота Србине спаси нас од ове устаскиње Зељке. Доста су нас .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бранко

14.09.2018 17:09

Свиће

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цера

14.09.2018 17:09

Каже премијерка Цвијановић да зна шта је Мотајица и шта је "Коридор". Сигурно јој ујак Иво из 103. ХВО бригаде причао!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рид

14.09.2018 17:29

Како мозе бити добро српском постеном, народу,изабрао је Додика и Зељку, који нису Срби,католици,по поријеклу,плус непостени,два зла за србе и резултати су ту,изумиремо,ако они не оду са власти,они о хеликоптеру,а 200000,људи напустило РС,за њихове беговине

Name

Србенда

14.09.2018 17:10

Овај олош Додик је најгори владар у историји српског народа и као такав ће бити упамћен.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

14.09.2018 17:13

Жељкини су сви били у рату, у ........

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

14.09.2018 17:25

Вецина нас је глупа па кад једном да сватимо да је Додик србин по потреби хрватског је поријекла а Зељку пласира у врх а њена мајка је хрватица а цитам ови дана да јој је дјед био јаци домобран ујак ХВО ратник у овом рату и јос којекакве зенге су у врху власти ми срби смо марва кад РС морају водити мелези.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

14.09.2018 17:28

Људи, гледајте ко какв програм нуди, шта је урадио до сада у свом животу. Немојте трошити нергију на критике, мада то набоље пали код нашег народа, а то није нешто што ће нам дољети много користи. Треба се базирати шта ради, шта правити.. А немојте заборавити, Срби као су вјековима били под окупациојм, да не воле власт. Кога код данс изаберу сутраће гледати да га смјене и да га критикују. Биће незадовољни са сваким избором.

ОДГОВОРИТЕ
Name

љутакрајина

14.09.2018 17:36

Додик криминалац Жељка ..........! Таквима у Републици Српској нема мјеста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Народ

14.09.2018 19:27

Живјела БН телевизија,српски народ,Вукота,Бореновиц И Иваниц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

неко

14.09.2018 19:34

Гласати само за СНСД, једино су они радили на изградњи и просперитету РС.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тики таки

14.09.2018 19:48

Све је то исто кад националне стеанке побједјују. паметни су давно отисли а ви бабци и папци зивите од бураније.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

14.09.2018 21:07

Одличан текст, свака част Јелена! Гацко је за Вукоту, СвиЋе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Веселин Бјелогрлиц

14.09.2018 21:45

Ваљда је после данашњег дана и вашег тв програма сваком јасно до којих граница су спремни ићи,а само зарад останка власти.Мени се толико смучило да немам жељу о тим вуцибатинама.Што је много,много је...Свако добро!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гацко

14.09.2018 22:03

У Гацку није никад ни смркавало,не може нам нико ништа!!! Увијек било бастион српства.. Свака част за текст !!! Свануће Српској ако Бог да и ако нас фукаре не покраду.

ОДГОВОРИТЕ
Name

@#@

15.09.2018 15:00

Готови су Баја и Бисерка у очима им се види. Немогу купит гласача колико им треба за побједу. Бар 20% са црвеним књижицама неће гласат за њих.Збогом Баја и Бисерка!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ана

16.09.2018 08:09

Цовек је лопов и криминалац. Напред Вукота !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вук са Дрине

18.09.2018 09:00

И ја сам 93 .год напунио 18 год,због рата није било матуре,и одмах добио војни позив,то је нормално,служење војног рока самим тим и уцестовање по ратистима,је била обавеза,сваког војног обвезника,ескивирање је било казњиво као издаја дрзаве,да сам могао да збрисем и ја бих отишао,као сто нису могли ни моји ратни другови,дрински вукови и Легенда Милан Јоловиц који их је водио учећи и мене као и њих,како да будемо часни,постени,да сацувамо своје зивоте,зивоте цивила,заробљеника,а кад њих нападне непријатељ да му ,показемо како се силовито бори за слободу свих добронамјерних т ж људи,срба,муслимана,хрвата,Никада нисам убио цивила ни заробљеног војника ,имао сам прилика ,и кад кажу они сто су у рату сами трговали насим животима,да је ВУКОТА дезертер,ја који немам ниста од те државе са пуним правом кажем да није,и зато СВИЋЕ за ВУКОТУ,за народ,СВИЋЕ изаци на изборе да нас поштене не покраду,СВИЋЕ

ОДГОВОРИТЕ