Напредак: Ускоро извоз меса у ЕУ

Министарство спољне трговине и економских односа БиХ и Канцеларија за ветеринарство БиХ званично су, од Европске комисије, затражили упућивање мисије за одобрење извоза црвеног меса (месо говеда, оваца и коза) из БиХ у ЕУ.

Босна и Херцеговина 14.09.2018 | 12:50
Напредак: Ускоро извоз меса у ЕУ
Инспектори Директората за здравље и храну Европске комисије у претходном периоду извршили су планиране контроле и увјерили се да су створени најважнији предуслови да се, након добијања дозволе за извоз у ЕУ производа рибарства, млијека, меда, меса перади и производа од меса перади, воћа и поврћа, односно кромпира као најосјетљивије врсте, Босни и Херцеговини ускоро одобри и извоз посљедње врсте меса и производа животињског поријекла.

„Ово је важан тренутак за пољопривреду и економију уопште, јер упућивање службеног позива мисији Директората Европске комисије, као и у претходним случајевима, значи да смо завршили све одговарајуће процедуре и да је систем значајно узнапредовао. Остало је још да завршимо тзв. нулти попис, што су задње активности пред добијање дозволе. Тиме би Босна и Херцеговина у потпуности задовољила све стандарде за извоз свих производа биљног и животињског поријекла.

Подсјећамо, Европска комисија је претходно одобрила тзв. План праћења резидуа за "црвено месо" за Босну и Херцеговину, а надлежни органи су у протеклом периоду реализовали бројне активности на побољшању система службених контрола у сегменту здравља животиња и производње хране животињског поријекла.

„Узимајући у обзир наведено, као и јак интерес наших произвођача меса говеда, оваца и коза за извоз на тржиште ЕУ, позивамо Вас да дођете и обавите мисију, у сврху одобравања извоза меса из Босне и Херцеговине“, наводи се између осталог у писму упућеном Директорату за здравље и храну ЕК.

(БН)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Харе

14.09.2018 10:50

Браво Велики Господине само паре и ништа више

ОДГОВОРИТЕ
Name

Круг

14.09.2018 10:57

Ех да су сви политицари као Мирко Саровиц, гдје би нам био крај! Све похвале за успјесан рад господине Саровиц !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјока

14.09.2018 11:29

Само напријед министре

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРИЈЕДОР

14.09.2018 11:30

Да је нама господин Шаровић да замјени Павић Марка.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Честитке

14.09.2018 11:54

Човјек за добре вијести!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Професор

14.09.2018 12:14

Кад би се у Босни и Херцеговини бирао један предсједник мој глас би дао господину Шаровићу. Овај човјек је својим дјелима показао да је до сада најбољи и најпродуктивнији министар икад. Остали "политичари" само покусавају своју продуктивност приказати кроз национализам те народу показати ко је "већи/прави/легитимни' Бошњак,Србин и Хрват. Само напријед господине Шаровићу, надам се да цемо имати јос људи попут Вас како би нама обицним и постеним људима у Босни и Херцеговини било боље у скоријој будуцности. Срдачан поздрав из Тузле :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рогатичанин

14.09.2018 12:50

Министар Мирко Шаровић је примјер успјешног министра и човјека.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пале

14.09.2018 12:54

Све похвале за уваженог министра.

ОДГОВОРИТЕ
Name

снсд - ОВЦА

14.09.2018 15:19

Браво!

ОДГОВОРИТЕ