Захтјеви бораца чекају нову Владу

Захтјев Борачке организације Републике Српске да Влада до 20. септембра са њима потпише меморандум којим би се ријешио низ статусних питања бораца чекаће нову Владу. Министар каже да је већина ствари ријешена, док борци одговарају да за такве ствари нема простора за чекање и да је превише времена већ изгубљено.

Република Српска 13.09.2018 | 21:19
Захтјеви бораца чекају нову Владу
Захтјеви бораца чекаће сљедећи састав Владе Републике Српске, каже ресорни министар Миленко Савановић .

Он сматра да је већина захтјева бораца испуњена као што је исплата додатка за борце преко 65. година старости, а који нису имали 15 година радног стажа. Омогућавање борцима са ратним стажом да раде до 65. године живота и питање репрезентативности борачких организација, за сада су на чекању.

Представници борачке популације одговарају да је од краја рата прошло више од 20 година и да је неприхватљиво да се поново одгађа рјешавање елементарних питања као што је завршетак стамбеног збрињавања и запошљавања дјеце погинулих бораца.

Шеховац каже да борцима старости изнад 65 година не треба помоћ него трајно примање.

Из борачких организација је раније поручено да ће у случају да захтјеви не буду испуњени ступити на снагу иницијатива за сазивање Саобра српских бораца.



БН ТВ

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

За

13.09.2018 19:39

Миленко запошљава младе девојке социалиста преко хотелских соба и бласко неспособни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рале

13.09.2018 19:52

Лакрдијаси настављају са лакрдијом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуј борци

13.09.2018 19:59

Какви висе борци. Крамп у руке.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Чуј,Чуј

14.09.2018 05:45

Онима у семберији у Амајлијама добро а вама није, ко овдје кога керечи.

Name

Робин Худ

14.09.2018 05:57

Е и ти се Савчићу сјетио пред изборе да нешто радиш! Досад сте само одали по славама и сликали се кад је неки датум да га обиљежити....ништа ама баш ништа од свег причаног за борачку популацију нисте учинили....прво нисте дефинитивно претресли ко јест борац а ко није, даље; категоризацију за ратне војне инвалиде нисте претресли...испадоше многи ратни војни инвалиди, породице погинулих су у причама само икад се слика, прича није завршена...е једино је успјела она Различка нешто,али и она да се није страначки са Снсд повезала ,вјероватно ништа него урадила, па сад и она као и Бисерка плеше кад Баја пјева и пусти музику....од Министра Савановића нити се шта чуло нити он зна ишта друго рећи сем што је научио на почетку, а друго нити смије нити може урадити....све у свему млаћење празне сламе пред изборе и вас треба укинути ,оставити сјећање на изгинуле ,а бирачке организације елиминирати из јавног живота, јер само трошите тракторе ,простор и вријеме....боље да се људима отварају радна мјеста и повећају пензије!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мато

14.09.2018 09:02

Па скоро се фалио снсд како их подрзавају борци и даце гласат за диктатора додика

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац прве категорије

14.09.2018 09:42

Каква глупост и дискриминација бораца.Тразе да се неким борцима рацуна дупли ратни стаз као услов за пензију, а некима не.Требају тразити да се свима уплати дупли ратни стаз .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Појавио се Савчић...

14.09.2018 11:58

Не могу да вјерујем својим очима. Је л ово лобира за владајуће, па страшно?.. Како се не стиди година, биједних демобилисаних јунака, поштених бораца који годинама раде на надницу?.. Боље да је и даље сједио у својој рупи, у којој се досад крио, са својим батаљоном улизица. Све је испод нивоа, вазно је да су он и његови збринути, мисли да је тајанствен, да се ниста не зна..

ОДГОВОРИТЕ