Zahtjevi boraca čekaju novu Vladu

Zahtjev Boračke organizacije Republike Srpske da Vlada do 20. septembra sa njima potpiše memorandum kojim bi se riješio niz statusnih pitanja boraca čekaće novu Vladu. Ministar kaže da je većina stvari riješena, dok borci odgovaraju da za takve stvari nema prostora za čekanje i da je previše vremena već izgubljeno.

Republika Srpska 13.09.2018 | 21:19
Zahtjevi boraca čekaju novu Vladu
Zahtjevi boraca čekaće sljedeći sastav Vlade Republike Srpske, kaže resorni ministar Milenko Savanović .

On smatra da je većina zahtjeva boraca ispunjena kao što je isplata dodatka za borce preko 65. godina starosti, a koji nisu imali 15 godina radnog staža. Omogućavanje borcima sa ratnim stažom da rade do 65. godine života i pitanje reprezentativnosti boračkih organizacija, za sada su na čekanju.

Predstavnici boračke populacije odgovaraju da je od kraja rata prošlo više od 20 godina i da je neprihvatljivo da se ponovo odgađa rješavanje elementarnih pitanja kao što je završetak stambenog zbrinjavanja i zapošljavanja djece poginulih boraca.

Šehovac kaže da borcima starosti iznad 65 godina ne treba pomoć nego trajno primanje.

Iz boračkih organizacija je ranije poručeno da će u slučaju da zahtjevi ne budu ispunjeni stupiti na snagu inicijativa za sazivanje Saobra srpskih boraca.



BN TV

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Za

13.09.2018 19:39

Milenko zapošljava mlade devojke socialista preko hotelskih soba i blasko nesposobni.

ODGOVORITE
Name

Rale

13.09.2018 19:52

Lakrdijasi nastavljaju sa lakrdijom.

ODGOVORITE
Name

Cuj borci

13.09.2018 19:59

Kakvi vise borci. Kramp u ruke.

ODGOVORITE
Name

Чуј,Чуј

14.09.2018 05:45

Онима у семберији у Амајлијама добро а вама није, ко овдје кога керечи.

Name

Robin Hud

14.09.2018 05:57

E i ti se Savčiću sjetio pred izbore da nešto radiš! Dosad ste samo odali po slavama i slikali se kad je neki datum da ga obilježiti....ništa ama baš ništa od sveg pričanog za boračku populaciju niste učinili....prvo niste definitivno pretresli ko jest borac a ko nije, dalje; kategorizaciju za ratne vojne invalide niste pretresli...ispadoše mnogi ratni vojni invalidi, porodice poginulih su u pričama samo ikad se slika, priča nije završena...e jedino je uspjela ona Različka nešto,ali i ona da se nije stranački sa Snsd povezala ,vjerovatno ništa nego uradila, pa sad i ona kao i Biserka pleše kad Baja pjeva i pusti muziku....od Ministra Savanovića niti se šta čulo niti on zna išta drugo reći sem što je naučio na početku, a drugo niti smije niti može uraditi....sve u svemu mlaćenje prazne slame pred izbore i vas treba ukinuti ,ostaviti sjećanje na izginule ,a biračke organizacije eliminirati iz javnog života, jer samo trošite traktore ,prostor i vrijeme....bolje da se ljudima otvaraju radna mjesta i povećaju penzije!

ODGOVORITE
Name

Mato

14.09.2018 09:02

Pa skoro se falio snsd kako ih podrzavaju borci i dace glasat za diktatora dodika

ODGOVORITE
Name

borac prve kategorije

14.09.2018 09:42

Kakva glupost i diskriminacija boraca.Traze da se nekim borcima racuna dupli ratni staz kao uslov za penziju, a nekima ne.Trebaju traziti da se svima uplati dupli ratni staz .

ODGOVORITE
Name

Pojavio se Savčić...

14.09.2018 11:58

Ne mogu da vjerujem svojim očima. Je l ovo lobira za vladajuće, pa strašno?.. Kako se ne stidi godina, bijednih demobilisanih junaka, poštenih boraca koji godinama rade na nadnicu?.. Bolje da je i dalje sjedio u svojoj rupi, u kojoj se dosad krio, sa svojim bataljonom ulizica. Sve je ispod nivoa, vazno je da su on i njegovi zbrinuti, misli da je tajanstven, da se nista ne zna..

ODGOVORITE