Кјево "муљао", казна минус 3 бода и 200.000 евра!

Италијански прволигаш из Вероне кажњен је због неправилности у финансијском пословању одузимањем бодова и новчано, док је супензију зарадио и председник клуба, као и његови саветници.  Кјево долијао! Одузета три бода и 200. 000 евра због пумпања цене играчима! Летећи магарци још и добро прошли. . .

Фудбал 16.09.2018 | 09:00
Кјево "муљао", казна минус 3 бода и 200.000 евра!
Кјево из Вероне бавио се малверзацијама које су откривене, због чега је кажњен одузимањем три бода у Серији А и новчано 200.000 евра.

Утврђено је да су функционери Кјева "пумпали цене" фудбалерима у трампи са Ћезеном и остварили лажни профит од 25 милиона евра, омогућавајући на тај начин да их региструју за Серију А, пошто у супротном не би могли.

Прволигаш из Вероне добро је прошао, јер су тужиоци тражили одузимање чак 15 поена и већу новчану казну, али се Дисциплинска комисија Фудбалског савеза Италије одлучила за мање санкције.

Такође, председник Кјева Лука Кампедели добио је тромесечну забрану обављања дужности, а 45 дана суспензије зарадили су саветници Пјеро Кампедели, Ђузепе Кампедели, Микеле Кордиоли и Антонио Кордиоли.

Ћезена, са којом је прављена сумњива трампа није кажњена, јер је дисциплинска комисија ФС Италије утврдила да тај клуб није крив.

Фудбалским клубовима у Италији као да није био довољан Калчополи да схвате да ниједан грех неће проћи некажњено. Играли су се и фудбалери Парме са судбином, па су једва избегли да буду бачени на стуб срама. Сада је долијао Кјево и то због - пумпања цена играча!

Како јављају сви медији на "чизми", Кјеву су одузета три бода, а у обавези је да плати и 200.000 евра казне по слову пресуде коју је донео тамошњи Дисциплинарни суд! Наводно, Летећи магарци су још и добро прошли пошто је јавни тужилац од суда тражио да се одузме чак 15 бодова и да новчана казна буде још већа. 

Како је објашњено, Кјево је ухваћен у озбиљним малверзацијама пумпања цена играчима. Наиме, први човек Кјева Лука Кампедели је заједно са људима из Ћезене размењивао играче по цени далеко већој од реалне, при чему је клубу створио лажни профит од 25.000.000 евра.

Лука Кампедели је суспендован из фудбала на три месеца, а његови сарадници Пјеро Кампедели, Ђузепе Кампедели, Микеле Кордиоли и Антонио Кордиоли избачени су на по месец и по дана.

Занимљиво, Ћезена као клуб није санкционисан због тога што није био умешан у ову причу, већ су казне добили водећи људи Гвидо Алдини и Самуеле Мариоти. Суспендовани су на по месец и по дана.

Фудбалери Кјева налазе се у врло незавидном положају, јер су на последњем месту Серије А и после три кола имају два бода у минусу.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар