Kjevo "muljao", kazna minus 3 boda i 200.000 evra!

Italijanski prvoligaš iz Verone kažnjen je zbog nepravilnosti u finansijskom poslovanju oduzimanjem bodova i novčano, dok je supenziju zaradio i predsednik kluba, kao i njegovi savetnici.  Kjevo dolijao! Oduzeta tri boda i 200. 000 evra zbog pumpanja cene igračima! Leteći magarci još i dobro prošli. . .

Fudbal 16.09.2018 | 09:00
Kjevo "muljao", kazna minus 3 boda i 200.000 evra!
Kjevo iz Verone bavio se malverzacijama koje su otkrivene, zbog čega je kažnjen oduzimanjem tri boda u Seriji A i novčano 200.000 evra.

Utvrđeno je da su funkcioneri Kjeva "pumpali cene" fudbalerima u trampi sa Ćezenom i ostvarili lažni profit od 25 miliona evra, omogućavajući na taj način da ih registruju za Seriju A, pošto u suprotnom ne bi mogli.

Prvoligaš iz Verone dobro je prošao, jer su tužioci tražili oduzimanje čak 15 poena i veću novčanu kaznu, ali se Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Italije odlučila za manje sankcije.

Takođe, predsednik Kjeva Luka Kampedeli dobio je tromesečnu zabranu obavljanja dužnosti, a 45 dana suspenzije zaradili su savetnici Pjero Kampedeli, Đuzepe Kampedeli, Mikele Kordioli i Antonio Kordioli.

Ćezena, sa kojom je pravljena sumnjiva trampa nije kažnjena, jer je disciplinska komisija FS Italije utvrdila da taj klub nije kriv.

Fudbalskim klubovima u Italiji kao da nije bio dovoljan Kalčopoli da shvate da nijedan greh neće proći nekažnjeno. Igrali su se i fudbaleri Parme sa sudbinom, pa su jedva izbegli da budu bačeni na stub srama. Sada je dolijao Kjevo i to zbog - pumpanja cena igrača!

Kako javljaju svi mediji na "čizmi", Kjevu su oduzeta tri boda, a u obavezi je da plati i 200.000 evra kazne po slovu presude koju je doneo tamošnji Disciplinarni sud! Navodno, Leteći magarci su još i dobro prošli pošto je javni tužilac od suda tražio da se oduzme čak 15 bodova i da novčana kazna bude još veća. 

Kako je objašnjeno, Kjevo je uhvaćen u ozbiljnim malverzacijama pumpanja cena igračima. Naime, prvi čovek Kjeva Luka Kampedeli je zajedno sa ljudima iz Ćezene razmenjivao igrače po ceni daleko većoj od realne, pri čemu je klubu stvorio lažni profit od 25.000.000 evra.

Luka Kampedeli je suspendovan iz fudbala na tri meseca, a njegovi saradnici Pjero Kampedeli, Đuzepe Kampedeli, Mikele Kordioli i Antonio Kordioli izbačeni su na po mesec i po dana.

Zanimljivo, Ćezena kao klub nije sankcionisan zbog toga što nije bio umešan u ovu priču, već su kazne dobili vodeći ljudi Gvido Aldini i Samuele Marioti. Suspendovani su na po mesec i po dana.

Fudbaleri Kjeva nalaze se u vrlo nezavidnom položaju, jer su na poslednjem mestu Serije A i posle tri kola imaju dva boda u minusu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar