ДК: Ђере и Раманатан отварају дуел Србије и Индије!

Ласло Ђере и Рамкумар Раманатан отварају дуел Србије и Индије у Краљеву у борби за опстанак у Светској групи Дејвис купа.

Тенис 13.09.2018 | 17:30
ДК: Ђере и Раманатан отварају дуел Србије и Индије!
Меч њих двојице у Спортском центру Ибар почиње у петак од 14 сати, а чим заврше на терен излазе Душан Лајовић и Прајнеш Гунесваран.

У суботу у подне на програму су дублови Никола Милојевић/Данило Петровић – Срирам Балаји/Рохан Бопана, а у недељу преостала два сингла Лајовић – Раманатан и Ђере – Гунесваран.

Тениска репрезентација Србије од петка до недеље у Краљеву ће играти веома важан дуел против Индије, од којег ће зависити да ли ће следеће године наступати у најелитнијем такмичењу Дејвис купа.

Селектор Ненад Зимоњић окупио је тим и вредно се припрема за тај сусрет, иако је због (не)планираног отказа морао да мења састав.

Филип Крајиновић, најбоље пласирани играч Србије у одсуству Новака Ђоковића, саопштио је да због здравственог проблема неће моћи да помогне тиму у Краљеву.

"Десиле су се неке измене у нашем саставу, Крајиновић неће бити у могућности да игра, уместо њега ту је Данило Петровић", изјавио је Зимоњић.

Осим њега, за Србију ће играти и Душан Лајовић, Ласло Ђере, Пеђа Крстин и Никола Милојевић.

"У овом тренутку је најважније да спремни дочекамо дуел и вредно радимо на томе. Привикавамо се на подлогу и с нестрпљењем чекамо меч. Од изузетне је важности да останемо у Светској групи, у којој смо од 2007. године", поручио је селектор Србије.

Он не скрива карте пред старт дуела са Индијцима, којима такође недостају двојица играча - Дивиј Шаран и Јуки Бамбри.

"Лајовић и Ђере су показали најбољу форму у последњем периоду и заслужују да играју првог дана", напоменуо је Зимоњић, уочи званичног жреба.

А онда је одређено да ће први на терен изаћи Ласло Ђере. У петак од 14 часова играће први сингл меч са Рамкумаром Раманатаном, 135. играчем света.

Након њих састаће се Душан Лајовић и Прајнеш Гунесваран, тренутно 162. тенисер на АТП листи.

У суботу од 15 часова играће се дубл, а у њему ће снаге одмерити Никола Милојевић и Данило Петровић са једне стране и Срирам Балаји и Роан Бопана са друге стране мреже.

У недељу опет су на реду дуели у појединачној конкуренцији, и то од 13 часова и требало би да заиграју Лајовић - Раманатан и Ђере - Гунесваран.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар