DK: Đere i Ramanatan otvaraju duel Srbije i Indije!

Laslo Đere i Ramkumar Ramanatan otvaraju duel Srbije i Indije u Kraljevu u borbi za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa.

Tenis 13.09.2018 | 17:30
DK: Đere i Ramanatan otvaraju duel Srbije i Indije!
Meč njih dvojice u Sportskom centru Ibar počinje u petak od 14 sati, a čim završe na teren izlaze Dušan Lajović i Prajneš Gunesvaran.

U subotu u podne na programu su dublovi Nikola Milojević/Danilo Petrović – Sriram Balaji/Rohan Bopana, a u nedelju preostala dva singla Lajović – Ramanatan i Đere – Gunesvaran.

Teniska reprezentacija Srbije od petka do nedelje u Kraljevu će igrati veoma važan duel protiv Indije, od kojeg će zavisiti da li će sledeće godine nastupati u najelitnijem takmičenju Dejvis kupa.

Selektor Nenad Zimonjić okupio je tim i vredno se priprema za taj susret, iako je zbog (ne)planiranog otkaza morao da menja sastav.

Filip Krajinović, najbolje plasirani igrač Srbije u odsustvu Novaka Đokovića, saopštio je da zbog zdravstvenog problema neće moći da pomogne timu u Kraljevu.

"Desile su se neke izmene u našem sastavu, Krajinović neće biti u mogućnosti da igra, umesto njega tu je Danilo Petrović", izjavio je Zimonjić.

Osim njega, za Srbiju će igrati i Dušan Lajović, Laslo Đere, Peđa Krstin i Nikola Milojević.

"U ovom trenutku je najvažnije da spremni dočekamo duel i vredno radimo na tome. Privikavamo se na podlogu i s nestrpljenjem čekamo meč. Od izuzetne je važnosti da ostanemo u Svetskoj grupi, u kojoj smo od 2007. godine", poručio je selektor Srbije.

On ne skriva karte pred start duela sa Indijcima, kojima takođe nedostaju dvojica igrača - Divij Šaran i Juki Bambri.

"Lajović i Đere su pokazali najbolju formu u poslednjem periodu i zaslužuju da igraju prvog dana", napomenuo je Zimonjić, uoči zvaničnog žreba.

A onda je određeno da će prvi na teren izaći Laslo Đere. U petak od 14 časova igraće prvi singl meč sa Ramkumarom Ramanatanom, 135. igračem sveta.

Nakon njih sastaće se Dušan Lajović i Prajneš Gunesvaran, trenutno 162. teniser na ATP listi.

U subotu od 15 časova igraće se dubl, a u njemu će snage odmeriti Nikola Milojević i Danilo Petrović sa jedne strane i Sriram Balaji i Roan Bopana sa druge strane mreže.

U nedelju opet su na redu dueli u pojedinačnoj konkurenciji, i to od 13 časova i trebalo bi da zaigraju Lajović - Ramanatan i Đere - Gunesvaran.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar