Предсједник Наполија хоће да купи Хајдук!

Председник италијанског фудбалског клуба Наполи, Аурелио де Лаурентис, изразио је жељу да купи сплитски Хајдук.  Газда Наполија запалио Сплит: Дајте ми шансу и купићу Хајдук! Али нећу да причам са навијачима! Само са директорима…

Фудбал 15.09.2018 | 18:00
Предсједник Наполија хоће да купи Хајдук!
"Дајте ми шансу и купићу Хајдук", рекао је Де Лаурентис, а преноси Слободна Далмација.

Контроверзни Де Лаурентис, који је и власник Барија, изјавио је да је спреман да разговара око преузимања Хајдука, али искључиво са људима из клуба или Града.

"Реја (бивши тренер Наполија и Хајдука прим. аут) ми је рекао је Хајдук у рукама навијача, али да се сви боре да не буде више и постане приватни. Недавно сам купио Бари, али то не значи да нисам заинтересован за Хајдук, треба видели да ли се може нешто, волео бих да чујем неку формулу".

Хрватски клуб последњих година има бројне финансијске проблеме, проблем праве и навијачи честим нападима на играче после лоших резултата, а недавно су смењени предсеник и тренер.

Агонија је то била, све док навијачи нису преузели бригу о клубу и Хајдук вратили на здраве основе. Толико су успели. Али даље нису могли. Динамову аутократију у Хрватској нису ни уздрмали. Фудбалски фанатици у Сплиту нису ипак незадовољни. Зависе од себе. И не морају да буду шампиони. Иако би можда могли. Када би се, политичким жаргоном, одрекли суверености. Газда Наполија Аурелио де Лаурентис се нуди у интервјуу за Јутарњи: “Дајте ми шансу и купићу Хајдук”.

Све је кренуло са причом око Едија Реје, који се свако мало помиње као нови тренер Хајдука.

“Да ли ће Еди Реја у Хајдук? Стално сам у контакту са њим, годинама га зовем, још откако се вратио у Серију А, да се врати и помогне ми у Наполију и он упорно одбија. Зато сам се изненадио кад ми је рекао да би се радо вратио у Хахдук. Ја не разумем зашто је тај клуб тако ниско. Спреман сам да причам”.

Али…

“Реја ми је рекао да је клуб у рукама навијача и да ће они се они борити да по сваку цену спрече да клуб пређе у привате руке”.

А Де Лаурентис је бизнисмен. Приватник. Није баш расположен да прича са гомилом загрижених фанатика.

“Спреман сам да причам… Али не са навијачима. Само са директорима”.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар