Predsjednik Napolija hoće da kupi Hajduk!

Predsednik italijanskog fudbalskog kluba Napoli, Aurelio de Laurentis, izrazio je želju da kupi splitski Hajduk.  Gazda Napolija zapalio Split: Dajte mi šansu i kupiću Hajduk! Ali neću da pričam sa navijačima! Samo sa direktorima…

Fudbal 15.09.2018 | 18:00
Predsjednik Napolija hoće da kupi Hajduk!
"Dajte mi šansu i kupiću Hajduk", rekao je De Laurentis, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Kontroverzni De Laurentis, koji je i vlasnik Barija, izjavio je da je spreman da razgovara oko preuzimanja Hajduka, ali isključivo sa ljudima iz kluba ili Grada.

"Reja (bivši trener Napolija i Hajduka prim. aut) mi je rekao je Hajduk u rukama navijača, ali da se svi bore da ne bude više i postane privatni. Nedavno sam kupio Bari, ali to ne znači da nisam zainteresovan za Hajduk, treba videli da li se može nešto, voleo bih da čujem neku formulu".

Hrvatski klub poslednjih godina ima brojne finansijske probleme, problem prave i navijači čestim napadima na igrače posle loših rezultata, a nedavno su smenjeni predsenik i trener.

Agonija je to bila, sve dok navijači nisu preuzeli brigu o klubu i Hajduk vratili na zdrave osnove. Toliko su uspeli. Ali dalje nisu mogli. Dinamovu autokratiju u Hrvatskoj nisu ni uzdrmali. Fudbalski fanatici u Splitu nisu ipak nezadovoljni. Zavise od sebe. I ne moraju da budu šampioni. Iako bi možda mogli. Kada bi se, političkim žargonom, odrekli suverenosti. Gazda Napolija Aurelio de Laurentis se nudi u intervjuu za Jutarnji: “Dajte mi šansu i kupiću Hajduk”.

Sve je krenulo sa pričom oko Edija Reje, koji se svako malo pominje kao novi trener Hajduka.

“Da li će Edi Reja u Hajduk? Stalno sam u kontaktu sa njim, godinama ga zovem, još otkako se vratio u Seriju A, da se vrati i pomogne mi u Napoliju i on uporno odbija. Zato sam se iznenadio kad mi je rekao da bi se rado vratio u Hahduk. Ja ne razumem zašto je taj klub tako nisko. Spreman sam da pričam”.

Ali…

“Reja mi je rekao da je klub u rukama navijača i da će oni se oni boriti da po svaku cenu spreče da klub pređe u private ruke”.

A De Laurentis je biznismen. Privatnik. Nije baš raspoložen da priča sa gomilom zagriženih fanatika.

“Spreman sam da pričam… Ali ne sa navijačima. Samo sa direktorima”.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar