Женско финале УС опена гледаније од мушког!

Амери се сетили Новака из 2016. године.  Америчка ТВ мрежа ЕСПН открила је помало неочекиване бројке у вези са гледаношћу два финала недавно завршеног УС опена.

Тенис 15.09.2018 | 18:15
Женско финале УС опена гледаније од мушког!
Наиме, финале у женској конкуренцији између Серене Вилијамс и Наоми Осаке гледало је милион људи више него дуел Новака Ђоковића и Хуана Мартина дел Потра у мушкој.

Дуел у којем је Јапанка изненадила Американку за прву Гренд слем титулу, а Вилијамсова јој "украла" славу изливом беса на главног судију Карлоса Рамоса пратило је 3.101.000 гледалаца ЕСПН.

С друге стране, нову победу Србина над Аргентинцем за Новакову трећу УСО титулу, а 14. ГС у каријери пратило је 2.065.000. То је само 100.000 више гледалаца него што је имао дуел сестара Вилијамс у трећем колу турнира.

Американци су се због сетили Ђоковићеве изјаве са Индијан Велса 2016. да би мушкарци требало да имају веће награде од жена на великим турнирима.

"Разумем снагу и енергију коју WТА улаже како би наградни фонд био изједначен. Честитам им на томе. Искрено. Боре се за оно што заслужују, и то су изборили. С друге стране, мислим да би наш, мушки тенис, АТП, требало да се бори за више, јер статистика показује да имамо много више гледалаца. Мислим да је то један од разлога због чега би требало да имамо веће награде. Али, с друге стране, не можемо да се жалимо јер имамо сјајне наградне фондове", рекао је тада Ђоковић.

Наградни фонд УСО ове године је био 53 милиона долара. Победници Новак Ђоковић и Наоми Осака су зарадили по 3,8 милиона, а финалисти по 1,85.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар