Срамна пресуда уочи годишњице

- Прије три дана, ваљда у сусрет годишњици страшног злочина у Буквику код Брчког, Суд БиХ је за командну одговорност изрекао казну од двије године затвора, а другог оптуженог за убиство двије жене ослободио, односно прогласио недужним, саопштено је из СДС дистиркта Брчко, наглашавајући да је то срамно ниска пресуда Суда БиХ.

Република Српска 13.09.2018 | 15:06
Срамна пресуда уочи годишњице
СДС подсјећа да је сутра 26 година од злочиначког похода муслиманских и хрватских снага на Буквик и околна српска села.

"Убијали су недужне и немоћне, њих шездесет и седморо, те још двадесет и седморо у Буковцу три дана прије тога, већину буквално на кућном прагу. Жртве су животне доби од 12 до 65 година, међу њима болесни, непокретни, рањени, жене и дјеца", каже се у саопштењу и додаје да је  тада преко 500 имања опљачкано и спаљено, док је преостало становништво одведено у логоре и тако извршили етничко чишћење ове регије.

"Прије три дана, ваљда у сусрет годишњици овог страшног злочина, Суд БиХ је за командну одговорност изрекао казну од 2 године затвора, а оптуженог за убиство двије жене ослободио, односно прогласио недужним. Ова срамно ниска пресуда је увреда за правду и српске жртве, и одражава очигледну теденцију  суда као и у случају Насера Орића, који је у провстепеном поступку ослобођен оптужби, да фалсификује историју и настави политику муслиманске стране из протеклог ратног сукоба", каже се у саопштењу.

СДС Брчко констатује да се тиме продубљује међунационално неповјерење а суживоту и опстанку Босне и Херцеговине задаје завршне ударце.

"Наша је обавеза да овај злочин буде вјечна опомена, како се никад више не би поновио", каже се у саопштењу.

Суд БиХ осудио Менсура Ђакића на само двије године затвора, а Бегзада Кајтазија ослободио оптужби за злочин над Србима у Буквику код Брчког 1992. године.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Буквик

13.09.2018 18:56

За ове зртве треба тразит правду сзп ботови а не за неке наркомане.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

13.09.2018 20:10

Не сери смраду дијете називас наркоманом Давида Драгицевица? Фуј смеце. А вецина тих на тој плоци су борци изгинули у борби, ал хајд иду избори