Sramna presuda uoči godišnjice

- Prije tri dana, valjda u susret godišnjici strašnog zločina u Bukviku kod Brčkog, Sud BiH je za komandnu odgovornost izrekao kaznu od dvije godine zatvora, a drugog optuženog za ubistvo dvije žene oslobodio, odnosno proglasio nedužnim, saopšteno je iz SDS distirkta Brčko, naglašavajući da je to sramno niska presuda Suda BiH.

Republika Srpska 13.09.2018 | 15:06
Sramna presuda uoči godišnjice
SDS podsjeća da je sutra 26 godina od zločinačkog pohoda muslimanskih i hrvatskih snaga na Bukvik i okolna srpska sela.

"Ubijali su nedužne i nemoćne, njih šezdeset i sedmoro, te još dvadeset i sedmoro u Bukovcu tri dana prije toga, većinu bukvalno na kućnom pragu. Žrtve su životne dobi od 12 do 65 godina, među njima bolesni, nepokretni, ranjeni, žene i djeca", kaže se u saopštenju i dodaje da je  tada preko 500 imanja opljačkano i spaljeno, dok je preostalo stanovništvo odvedeno u logore i tako izvršili etničko čišćenje ove regije.

"Prije tri dana, valjda u susret godišnjici ovog strašnog zločina, Sud BiH je za komandnu odgovornost izrekao kaznu od 2 godine zatvora, a optuženog za ubistvo dvije žene oslobodio, odnosno proglasio nedužnim. Ova sramno niska presuda je uvreda za pravdu i srpske žrtve, i odražava očiglednu tedenciju  suda kao i u slučaju Nasera Orića, koji je u provstepenom postupku oslobođen optužbi, da falsifikuje istoriju i nastavi politiku muslimanske strane iz proteklog ratnog sukoba", kaže se u saopštenju.

SDS Brčko konstatuje da se time produbljuje međunacionalno nepovjerenje a suživotu i opstanku Bosne i Hercegovine zadaje završne udarce.

"Naša je obaveza da ovaj zločin bude vječna opomena, kako se nikad više ne bi ponovio", kaže se u saopštenju.

Sud BiH osudio Mensura Đakića na samo dvije godine zatvora, a Begzada Kajtazija oslobodio optužbi za zločin nad Srbima u Bukviku kod Brčkog 1992. godine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Bukvik

13.09.2018 18:56

Za ove zrtve treba trazit pravdu szp botovi a ne za neke narkomane.

ODGOVORITE
Name

re

13.09.2018 20:10

Ne seri smradu dijete nazivas narkomanom Davida Dragicevica? Fuj smece. A vecina tih na toj ploci su borci izginuli u borbi, al hajd idu izbori