Оптужени због случаја ''Скрипаљ''

Александар Петров и Руслан Боширов изјавили су у интервјуу за Спутњик и РТ да су то њихова права имена и потврдили да су они снимљени на фотографијама које је Британско државно тужилаштво објавило у оптужби да су учествовали у тровању Скрипаљевих у Солсберију, али су негирали да су умијешани у тај инцидент.

Свијет 13.09.2018 | 13:17
Оптужени због случаја ''Скрипаљ''
Према њиховим ријечима, они ни не знају гдје се налази куц́а Скрипаљевих у Солсберију.

"Можда смо пролазили туда", одговорили су главној и одговорној уредници Спутњика и РТ-а Маргарити Симоњан у ексклузивном интервјуу. Они су истакли да су у Солсберију били туристички, као и да су им пријатељи савјетовали да обиђу то мјесто.

"То је туристички град, тамо се налази позната црква, као и друге знаменитости. Тамо смо стигли 4. марта како би смо обишли то мјесто јер је отоплило, и у Сослберију смо били укупно сат времена. Иначе, наш оригиналан план је био да дођемо у Лондон и да се проведемо", навели су они.

Упитани о "случају Скрипаљ", Боширов и Петров су рекли да нису знали ништа о Сергеју и његовој ц́ерки Јулији, све док о томе нису почели да пишу медији.

"Ја ништа не знам о њима, никада то презиме нисам ни чуо све док нам се није десио овај кошмар. Ништа нисам знао о њима прије тога", рекао је Боширов, што је послије потврдио и Петров.

Они су такође нагласили и да уз себе нису имали никакве бочице парфема, јер британска полиција сумња да се у њима налазила отровна супстанца и тврде да је то и био случај, сигурно би те бочице изазвале сумњу приликом царинске контроле.

Петров и Боширов су казали и да, након што је британско тужилаштво објавило извјештај у којем се они оптужују за умјешаност у инцидент, нису знали куда да иду, да ли у полицију или у амбасаду Велике Британије или у Федералну службу безбејдности Русије (ФСБ), додавши да су се медијима јавили након што су чули позив руског предсједника Владимира Путина да то учине.

Сада су, како кажу, веома уплашени да уопште изађу на улицу јер се прибојавају за своје животе и животе својих породица. "Британске власти су нам уништили животе, све су преврнули наврат-нанос", рекли су.

Истакли су и да ни на који начин нису повезани са Главном обавјештајном управом Русије (ГРУ), вец́ да се баве предузимачким пословима, односно да се баве производима за спортску исхрану.

Изразили су наду и да ц́е британске власти пронац́и праве починиоце овог инцидента у Солсберију.

"Надам се да ц́е се пронац́и рјешење, да ц́е се потом и извинити због свега што су учинили, како би нам се макар мало промијенио живот", истакао је Боширов и додао да је цјелокупна ситуација невјероватна коинциденција.

Додали су и да би вољели када би могли да се одређено вријеме повуку са медијске сцене, и истакли да нико од њих није ни прижељкивао оволику популарност.

Извор: Спутњик

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дјунта бл

13.09.2018 11:26

Мсм, колики русофил мораш бити да поверујеш у њихову причу?! Па из авиона се види да су агенти. Мсм ишли туристички у тамо неки градић гдје баш Скрипаљи живе и то у вријеме њиховог атентата и то њих двојица. На све личе али на туристе не личе!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

13.09.2018 11:32

Ниси ти мрднуо из Босне

Name

Вук

13.09.2018 11:36

И уз то наведосе да су породицни људи да се пласе за безбједност породица.Ако су породицни засто су у провод досли сами засто нису повели икога од породица,могуце да су хетеро, ал 99 % лазу.Супља прица брате, као да су гледали ону конференцију Дуска Илица и насег МУП-а

Name

израелац

13.09.2018 11:59

јел цовјек мора негдје мрднути да би био паметан? мозда је мрдно до библиотеке ил мозда је интелигентан .. ил мозда Бог постоји свуда на планети и дјели интелигенцију по заслугама... оцигледно је по фацама офих на фотки да су војна лица и да нису паметни