Optuženi zbog slučaja ''Skripalj''

Aleksandar Petrov i Ruslan Boširov izjavili su u intervjuu za Sputnjik i RT da su to njihova prava imena i potvrdili da su oni snimljeni na fotografijama koje je Britansko državno tužilaštvo objavilo u optužbi da su učestvovali u trovanju Skripaljevih u Solsberiju, ali su negirali da su umiješani u taj incident.

Svijet 13.09.2018 | 13:17
Optuženi zbog slučaja ''Skripalj''
Prema njihovim riječima, oni ni ne znaju gdje se nalazi kuća Skripaljevih u Solsberiju.

"Možda smo prolazili tuda", odgovorili su glavnoj i odgovornoj urednici Sputnjika i RT-a Margariti Simonjan u ekskluzivnom intervjuu. Oni su istakli da su u Solsberiju bili turistički, kao i da su im prijatelji savjetovali da obiđu to mjesto.

"To je turistički grad, tamo se nalazi poznata crkva, kao i druge znamenitosti. Tamo smo stigli 4. marta kako bi smo obišli to mjesto jer je otoplilo, i u Soslberiju smo bili ukupno sat vremena. Inače, naš originalan plan je bio da dođemo u London i da se provedemo", naveli su oni.

Upitani o "slučaju Skripalj", Boširov i Petrov su rekli da nisu znali ništa o Sergeju i njegovoj ćerki Juliji, sve dok o tome nisu počeli da pišu mediji.

"Ja ništa ne znam o njima, nikada to prezime nisam ni čuo sve dok nam se nije desio ovaj košmar. Ništa nisam znao o njima prije toga", rekao je Boširov, što je poslije potvrdio i Petrov.

Oni su takođe naglasili i da uz sebe nisu imali nikakve bočice parfema, jer britanska policija sumnja da se u njima nalazila otrovna supstanca i tvrde da je to i bio slučaj, sigurno bi te bočice izazvale sumnju prilikom carinske kontrole.

Petrov i Boširov su kazali i da, nakon što je britansko tužilaštvo objavilo izvještaj u kojem se oni optužuju za umješanost u incident, nisu znali kuda da idu, da li u policiju ili u ambasadu Velike Britanije ili u Federalnu službu bezbejdnosti Rusije (FSB), dodavši da su se medijima javili nakon što su čuli poziv ruskog predsjednika Vladimira Putina da to učine.

Sada su, kako kažu, veoma uplašeni da uopšte izađu na ulicu jer se pribojavaju za svoje živote i živote svojih porodica. "Britanske vlasti su nam uništili živote, sve su prevrnuli navrat-nanos", rekli su.

Istakli su i da ni na koji način nisu povezani sa Glavnom obavještajnom upravom Rusije (GRU), već da se bave preduzimačkim poslovima, odnosno da se bave proizvodima za sportsku ishranu.

Izrazili su nadu i da će britanske vlasti pronaći prave počinioce ovog incidenta u Solsberiju.

"Nadam se da će se pronaći rješenje, da će se potom i izviniti zbog svega što su učinili, kako bi nam se makar malo promijenio život", istakao je Boširov i dodao da je cjelokupna situacija nevjerovatna koincidencija.

Dodali su i da bi voljeli kada bi mogli da se određeno vrijeme povuku sa medijske scene, i istakli da niko od njih nije ni priželjkivao ovoliku popularnost.

Izvor: Sputnjik

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Djunta bl

13.09.2018 13:26

Msm, koliki rusofil moraš biti da poveruješ u njihovu priču?! Pa iz aviona se vidi da su agenti. Msm išli turistički u tamo neki gradić gdje baš Skripalji žive i to u vrijeme njihovog atentata i to njih dvojica. Na sve liče ali na turiste ne liče!!!

ODGOVORITE
Name

Re

13.09.2018 13:32

Nisi ti mrdnuo iz Bosne

Name

Vuk

13.09.2018 13:36

I uz to navedose da su porodicni ljudi da se plase za bezbjednost porodica.Ako su porodicni zasto su u provod dosli sami zasto nisu poveli ikoga od porodica,moguce da su hetero, al 99 % lazu.Suplja prica brate, kao da su gledali onu konferenciju Duska Ilica i naseg MUP-a

Name

izraelac

13.09.2018 13:59

jel covjek mora negdje mrdnuti da bi bio pametan? mozda je mrdno do biblioteke il mozda je inteligentan .. il mozda Bog postoji svuda na planeti i djeli inteligenciju po zaslugama... ocigledno je po facama ofih na fotki da su vojna lica i da nisu pametni