Туристичке атракције које су највећа замка за туристе

Постоје атракције које су на листи већине људи у свету и подједнако су привлачиле туристе седамдесетих као што то чине и данас. Туристи прелазе хиљаде километара да би их видели, а онда када благо се разочарају. Првенствено, величина атракције и масовни туризам главна су замка, па се поставља питање да ли се уопште исплати превалити толики пут. Погледајте и које су то дестинације.

Путовања 13.09.2018 | 11:34
Туристичке атракције које су највећа замка за туристе
Стоунхенџ, Енглеска 

Око 1,3 милијарди људи посетило је праисторијски моњумент Стоунхеџ у граду Вилтширу. “Не само што је гужва, него то уопште није тако велико као што сви мисле. Камење није високо 15 метара, а количина људи одузима осећај који би требало да имате на овом месту“, наводи се на сајту Фар & Wиде. 

Нијагарини водопади, Канада & САД 

Није да водопади нису импресивни, али туризам је управо оно што је одузело дух овом месту. “Проблем са водопадима је читава мини-економија изграђена око њих. Канадска страна је мало боља од америчке, али и даље не можете да ходате нормално од сувенирница, кичастих ресторана и осталих туристичких атракција“, наводи се. 

Тајмс сквер, Њујорк 

Гужва, сувенирнице и улични музичари чине да ово место заправо пружи најмање историјске вредности. “Гужва је, китњасто је и нема ништа забавно. То свакако неће спречити туристе да га обилазе, а да бисте нормално ходали потребно је да се удаљите неколико минута од сквера“, пише сајт.

 Таџ Махал, Индија 

Једна од најлепших светских грађевина не налази се без разлога на овој листи. “Прво, возићете се јако дуго до тамо. Онда ћете чекати у дугачком реду да уђете. А онда када сте коначно дошли, ви и још отприлике милион људи ћете бесциљно лутати по палати, сликати и вероватно пропустити читаву поенту овг места које је изграђено из жала за изгубљеном љубављу“ 

Криви торањ у Пизи, Италија 

Ево још једне „обавезне“ атракције усред ничега. 

“Постоји торањ у Пизи који је накривљен. И то је отприлике све“, пише Фар & Wиде – “О да, можете се попети на њега, ако желите да баците поглед на италијанске винограде. То кошта 18 евра“ 

Венеција, Италија 

“Птичја кака. Извините, али то је оно што ћете највише виђати по Венецији. Ах да, и много, много туриста“ 

На листи су се још нашле Емпире Стате Буилдинг, Версај, Колосеум у Риму, Торањ у Лондону, Мона Лиза у Музеју Лувр, Пирамиде у Гизи, статуа мале сирене у Данској, Фонтана ди Треви, али и Музеј Мадам Тисо (свуда). 

“Ово је најбоље, али и најчудније место на ком ћете се запитати о данашњим вредностима у друштву“, закључује се у тексту.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Франкфурт

14.09.2018 06:21

Све ово сам видио. Уопсте није тацно. Не знам ста оцекујес у Стонехенгу, да видис зграду од 30 спратова? Једини Проблем је Тадјмахал гдје заиста има "висе него много" људи. Све је оцајно прљаво (али то је дух Индије) Сретно путаовање, па и разоцарање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д.

14.09.2018 06:22

Разоцаран Монализом? Е сваста. Како неко мозе да Винцијем да се разоцара, Господе Бозе. Мозда нема простора за селфие?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Азем

15.09.2018 14:04

Слика Мона Лизе је прилицно малена, смјестена у стакленом ковцегу и не мозе јој се прици на мање од пет метара (лицна процјена). Поред тога у просторији се налази у сваком тренутку десетине посјетилаца па је теско добро је осмотрити. Али среца па у Лувру имате стотине других експоната који завриједју да их се погледа. У ствари, за посјету Лувру требате предвидјети бар два дана.

Name

Реализам

16.09.2018 09:06

Истина је за Лувр, поготово јер су изложене копије, а оригинали су у сефу, Мона Лиза је баш малецка, разочарење тотално, слаба вентилација и велика гужва,. А Венеција је еxтра само на фоткама, трг С.Марка су претворили у вашар с киосцима

Name

Лепота српска

15.09.2018 14:44

Нигде даље од Србије. Гле лепоте... хттпс://yоуту.бе/7фнВХјб5qМг

ОДГОВОРИТЕ