Ријешите се зубобоље без аналгетика

Уместо аналгетика, зубобољу могу да ублаже и природна средства. Веома делотворни у санирању упале су невен, бели лук, каранфилић, алкохол. . .

Здравље 13.09.2018 | 11:21
Ријешите се зубобоље без аналгетика
УКОЛИКО не посећујете зубара редовно велика је вероватноћа да ћете да искусите зубобољу. Реч је о једном од најјачих болова који уместо аналгетика може да се ублажи природним средствима. Веома делотворни у санирању упале су невен, бели лук, каранфилић, алкохол...

Невен

Невен се вековима користи за ублажавање широког спектра здравствених проблема јер делује антисептично и антибактеријски. Испирање усне дупље чајем од невена представља умирујући третман за болести десни и упалне процесе на зубима.

Каранфилић

Рецепт за употребу каранфилића је једноставан; жваћите каранфилић, јер је он природан анестетик, а према неким истраживањима олакшава зубобољу за само неколико сати.

Бели лук

Један је од најмоћнијих природних средстава за смиривање бола. Органски спој који се назива алицин даје главна антиоксидативна својства белом луку. Преполовите чено и ставите га на зуб који боли, а бол би требало да нестане за неколико минута.

Алкохол

Није потребно да се попије да би уминула зубобоља, већ се њиме испирају уста, а он делује дезинфекцијски јер уништава бактерије.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар