СДС: Вратићемо Српску народу

Српска ће бити враћена народу након 7. октобра, одлучни су у семберским селима Љељенча, Бријесница и Магнојевић.

Република Српска 13.09.2018 | 11:10
СДС: Вратићемо Српску народу
Тамо су се синоћ представили кандидати СДС-а за посланике у Народној скупштини Републике Српске, који су мјештанима обећали животни стандард достојан човјека након доласка Вукоте Говедарице на чело Републике Српске.

Кандитат за републичког посланика Томица Стојановић, који је претходних година координисао све инфраструктурне пројекте у Семберији, навео је да ће наставити да се бори за Семберију и Српску, подсјећајући да све што се тренутно у Српској ради финансира из кредита, умјесто од буџетскихсредстава за инфраструктурне пројекте.

- Сигурни смо у побједу Вукоте Говедарице прије свега јер је поштен човјек и патриота, човјек који воли свој народ и коме тешко пада све што се тренутно дешава у Српској, као што су корупције и крађе, али и нарушена безбједност. Он жели да створи бољи амбијент за све грађане - истакао је Стојановић, додајући да су Додику Хрвати ближи него Срби и да се сваки дан састаје са Драганом Човићем са циљем да створе трећи ентитет.
Он сматра да неко ко једном изда није више питање да ли ће издати опет, него када ће, јер ко једном изда увијек издаје.

- Наши посланици ће поштовати наш народ и институције. Нећемо слушати ничије упуте већ одлучивати заједно са народом - обећао је Стојановић, поново подсјећајући на гласање СНСД-ових посланика против интереса Семберије, попут оног да траса ауто-пута не иде преко Бијељине.

Дугогодишњи одборник у локалном парламенту, а сада кандидат за Народну скупштину Дарко Митрић истакао је да је СДС-ов први циљ да помогне грађанима Српске.

- Ту смо да помогнемо вама, нашем народу, а да би смо ми вама помогли потребна нам је ваша подршка. Желимо да Српску вратимо грађанима, јер су њу отели они који су на тенковима дошли на власт. Ми нећемо ништа да отимамо, већ да владамо заједно са нашим грађанима - истакао је Митрић, упозоравајући на неправилности које се дешавају у Руднику и Термоелектрани Угљевик из чије добити се финансира чак и Фудбалски клуб „Леотар" у Требињу, све са сврхом предизборне кампање.



Драго Стајић, кандидат за Народну скупштину Републике Српске навео је да је Вукота Говедарица преузео вођење СДС-а у право вријеме, а тако ће преузети и вођење Српске.

- Република Стрпска мора да промијени власт, да би нам свима било боље, а нарочито пољопривредницима на које сам посебно осјетљив. Према пољопривредницима се власт не односи једнако, форсирају се политички подобни. Као будући посланик залагаћу се да се донесе Закон о подстицајима и да се дјелује у складу с њим, једнако, поштено и одговорно према свима - навео је Стајић.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске Слађана Јовановић је навела да је, с обзиром на то је љекар по струци, уочила и да је Српска, нажалост, болесна и да је задатак свих грађана да се она излијечи.

- Здравствени систем је у великој кризи, већина домова здравља има финансијске проблеме, не уплаћују се доприноси радницима што доводи до урушавања читавог система - сматра Јовановић.

Посланички кандидат Драган Ђурђевић је истакао да је веома битно да се гласа за будућег предсједника Републике Српске Вукоту Говедарицу, јер је он човјек који има снагу да сачува Српску.

- Милорад Додик је човјек који разједињује српски народ умјесто да га уједињује, прави проблеме и ствара тензије у нашем друштву - упозорио је Ђурђевић.

- Српска демократска странка створила је Српску и ујединила српски народ, али на жалост она последњих 12 година није на власти. Странци су довели на чело Српске садашњу власт, а њени носиоци сада глуме националисте, али вук длаку мијења, а ћуд никада - упозорио је замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић који је присуствовао синоћ трибинама СДС-а.

(БН)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Оља

13.09.2018 10:19

Како је дивно мјесец дана пред изборе. Бозе, какво нам благостање слиједи! Сви спремни да нам све буде потаман. Само, брине ме да ли це нам и једна зеља остати неиспуњена?! Не би ваљало да буде много добро, то квари људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тешко батееее!!

13.09.2018 13:19

Кад продју избори и кад се отријезне слављеници који много обећавају наступа тријежњење . Коју надлежност морам пребацит на Сарајево да би добио кредит и остао на власти ? Како се ослободит тајкуна и мафије ? Како спровести неки програм ( а немају га) без опозиције која је сад на власти ? Како се ријешит огромног дефицита и људи који су на будзету а не створит социјални немир? Итд Итд..

Name

СИРОЦИЦИ

13.09.2018 10:33

И ми се радујемо,јер нас нико никада неце висе смјети силовати И продавати у Канаду.ВУКОТААААААААААААААААА,ДО ПОБЈЕДЕЕЕЕЕЕ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Комедија

13.09.2018 22:29

Све је ово лијепо рецено само да су нова лица на сцени а не испуцани и вец видјени доказани уљупи...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гс

14.09.2018 04:56

Подрска ВУКОТА.НАРОД ИЗ РС

ОДГОВОРИТЕ