Барса испратила Партизан из Шпаније са "плус 37"!

Нови дебакл Партизана – Пешићева Барса "прегазила" црно-беле са +37! Кошаркаши Партизана убедљиво су поражени од Барселоне у последњем припремном мечу са 101:64.  

Кошарка 12.09.2018 | 23:30
Барса испратила Партизан из Шпаније са "плус 37"!
Тим Светислава Пешића убедљиво славио против црно-белих у последњој провери на мини турнеји на Иберијском полуострву - 101:64 

Тиму Ненада Чанка биће потребно још уигравања и у одбрани и у нападу јер је проблема било чим Барселона појача притисак.

После неколико исхитрених напада, Страхиња Гавриловић краде лопту и креће у контру, еуро-степ му не пролази али добија фаул и поентира са линије пенала за 2:0 на почетку утакмице.

Међутим, већ од старта се видело да ће црно-бели имати проблема у преузимању противника и одбрани пик енд рола. Барселона је солидно кретала лопту у нападу, на другој страни је затворила високе играче Партизана и онда тројкама правила разлику.

Погодила је три од пет у првих седам минута и Партизан се већ у том тренутку суочио са двоцифреним заостатком 20:10. Успевају црно-бели да се врате на 23:16 до краја те деонице, али је онда Барселона заиграла још боље.

Док су кошаркаши Партизана убацивали тек сваку пету, Барса је била на 71 одсто из игре у првим минутима друге четвртине и разлика је после 15 минута игре била 34:20.

Лоша организација напада, изгубљена лопта Марка Пецарског и брза транзиција тима Светислава Пешића доносе Барселони и +21 на 47:26 на истеку првог полувремена.

Разлика је и у трећој само наставила да расте па је Барса водила пре краја треће четвртине и са 30 поена предности, а наставила да повећава резултатски јаз до краја.

Партизану је ово нови тежак пораз после изгубљеног меча од Тенерифа пре два дана када је било 103:65. Црно-бели су у међувремену победили Анголу 90:75, а у четвртак се враћају у Београд.

Како су почели тако су кошаркаши Партизана и завршили мини турнеју по Шпанији - поразом. И то убедљивим.

У последњој провери црно-беле је савладала Барселона резултатом 101:64 (23:16, 24:10, 25:16, 29:22).

Претходно Партизан је изгубио од Басконије, Сарагосе и Тенерифа, а једини тријумф остварио је против селекције Анголе у Љериди.

Тим Ненада Чанка парирао је Каталонцима само три минута на почетку меча, а онда је домаћин преузео палицу и повећавао разлику.

У петом минуту Барса је већ имала 15:6 после тројке Томе Ертела, а након тајм-аута Партизан је до краја првог квартала успео донекле да ухвати прикључак (16:23). Ипак, не задуго.

Барса је у наставку брзо стигла до "плус 14" (34:20), дозволивши гостима из Београда тек четири поена за пет минута, а до полувремена имала је 21 поен вишка.

У истом ритму наставили су и у другом полувремену. Партизан није имао идеје у нападу, правио је грешке, имао и много изгубљених лопти, док су домаћини пунили кош и прогресивно повећавали разлику - на крају треће имали су "30 плус", а у последњој деоници стигли су до максималног вођства од 43 поена (92:49 у 37. минуту), али су црно-бели у финишу успели да ублаже пораз.

У екипи Партизана једини двоцифрен учинак имали су Раде Загорац, који је уписао 13 поена, и Марко Пецарски, 11 погодака уз пет скокова.

Код Барсе најефикаснији је био Крис Синглтон са 18 поена (шут за три 3/3), Виктор Клавер 14, Јака Блажич 12 и шест скокова, а Томас Ертел је уз осам поена уписао девет асистенција.

Партизан: Пејџ 5, Аранитовић 5, Маринковић 9 (3ск), Пецарски 11 (5ск), Гавриловић 3 (4ск), Д. Танасковић, Загорац 13 (4ск, 3ас), Лендејл 9 (3ск), Гагић 7, Николић 2 (3ас).

Партизан у припремном периоду има укупан скор од шест пораза и само једне победе.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар