Barsa ispratila Partizan iz Španije sa "plus 37"!

Novi debakl Partizana – Pešićeva Barsa "pregazila" crno-bele sa +37! Košarkaši Partizana ubedljivo su poraženi od Barselone u poslednjem pripremnom meču sa 101:64.  

Košarka 12.09.2018 | 23:30
Barsa ispratila Partizan iz Španije sa "plus 37"!
Tim Svetislava Pešića ubedljivo slavio protiv crno-belih u poslednjoj proveri na mini turneji na Iberijskom poluostrvu - 101:64 

Timu Nenada Čanka biće potrebno još uigravanja i u odbrani i u napadu jer je problema bilo čim Barselona pojača pritisak.

Posle nekoliko ishitrenih napada, Strahinja Gavrilović krade loptu i kreće u kontru, euro-step mu ne prolazi ali dobija faul i poentira sa linije penala za 2:0 na početku utakmice.

Međutim, već od starta se videlo da će crno-beli imati problema u preuzimanju protivnika i odbrani pik end rola. Barselona je solidno kretala loptu u napadu, na drugoj strani je zatvorila visoke igrače Partizana i onda trojkama pravila razliku.

Pogodila je tri od pet u prvih sedam minuta i Partizan se već u tom trenutku suočio sa dvocifrenim zaostatkom 20:10. Uspevaju crno-beli da se vrate na 23:16 do kraja te deonice, ali je onda Barselona zaigrala još bolje.

Dok su košarkaši Partizana ubacivali tek svaku petu, Barsa je bila na 71 odsto iz igre u prvim minutima druge četvrtine i razlika je posle 15 minuta igre bila 34:20.

Loša organizacija napada, izgubljena lopta Marka Pecarskog i brza tranzicija tima Svetislava Pešića donose Barseloni i +21 na 47:26 na isteku prvog poluvremena.

Razlika je i u trećoj samo nastavila da raste pa je Barsa vodila pre kraja treće četvrtine i sa 30 poena prednosti, a nastavila da povećava rezultatski jaz do kraja.

Partizanu je ovo novi težak poraz posle izgubljenog meča od Tenerifa pre dva dana kada je bilo 103:65. Crno-beli su u međuvremenu pobedili Angolu 90:75, a u četvrtak se vraćaju u Beograd.

Kako su počeli tako su košarkaši Partizana i završili mini turneju po Španiji - porazom. I to ubedljivim.

U poslednjoj proveri crno-bele je savladala Barselona rezultatom 101:64 (23:16, 24:10, 25:16, 29:22).

Prethodno Partizan je izgubio od Baskonije, Saragose i Tenerifa, a jedini trijumf ostvario je protiv selekcije Angole u Ljeridi.

Tim Nenada Čanka parirao je Kataloncima samo tri minuta na početku meča, a onda je domaćin preuzeo palicu i povećavao razliku.

U petom minutu Barsa je već imala 15:6 posle trojke Tome Ertela, a nakon tajm-auta Partizan je do kraja prvog kvartala uspeo donekle da uhvati priključak (16:23). Ipak, ne zadugo.

Barsa je u nastavku brzo stigla do "plus 14" (34:20), dozvolivši gostima iz Beograda tek četiri poena za pet minuta, a do poluvremena imala je 21 poen viška.

U istom ritmu nastavili su i u drugom poluvremenu. Partizan nije imao ideje u napadu, pravio je greške, imao i mnogo izgubljenih lopti, dok su domaćini punili koš i progresivno povećavali razliku - na kraju treće imali su "30 plus", a u poslednjoj deonici stigli su do maksimalnog vođstva od 43 poena (92:49 u 37. minutu), ali su crno-beli u finišu uspeli da ublaže poraz.

U ekipi Partizana jedini dvocifren učinak imali su Rade Zagorac, koji je upisao 13 poena, i Marko Pecarski, 11 pogodaka uz pet skokova.

Kod Barse najefikasniji je bio Kris Singlton sa 18 poena (šut za tri 3/3), Viktor Klaver 14, Jaka Blažič 12 i šest skokova, a Tomas Ertel je uz osam poena upisao devet asistencija.

Partizan: Pejdž 5, Aranitović 5, Marinković 9 (3sk), Pecarski 11 (5sk), Gavrilović 3 (4sk), D. Tanasković, Zagorac 13 (4sk, 3as), Lendejl 9 (3sk), Gagić 7, Nikolić 2 (3as).

Partizan u pripremnom periodu ima ukupan skor od šest poraza i samo jedne pobede.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar