Рома има план: Џеко да игра до 2021. године, а онда...

Онда да помаже Тотију! Џеко је недавно дипломирао на одсеку за спортски менаџмент Универзитета у Сарајеву и показао, на неки начин какве су му амбиције када окачи копачке о клин.  Џеко ће бити као Тоти и директор Роме? Капитен Босне и Херцеговине Един Џеко ускоро ће да продужи уговор са Ромом, а могао би да преузме улогу Франческа Тотија по окончању каријере.

Фудбал 14.09.2018 | 22:00
Рома има план: Џеко да игра до 2021. године, а онда...
Добре вести за навијаче Роме. Един Џеко близу је потписивања новог уговора са Вучицом, а како италијански медији наводе, могао би по завршетку играчке каријере да преузме неку функцију и помаже Франческу Тотију који је сада директор у клубу.

Џеко је недавно дипломирао на одсеку за спортски менаџмент Универзитета у Сарајеву и показао, на неки начин какве су му амбиције када окачи копачке о клин.

Када је у питању нови уговор, план Роме је да га продужи за још годину дана у односу на постојећи, дакле до јуна 2021. године.

То би подразумевало и да у тој новој, последњој сезони уговора, игра за нешто мању плату - 4.000.000, што је за 500.000 евра мање него што има сада.

Иначе, Џеко течно говори неколико страних језика – чешки, немачки, енглески и италијански и са те стране такође има добру основу за бављење неком озбиљнијом функцијом у клубу.

Центарфор "вучице" недавно је димпломирао на сарајевском универзитету за спортски менаџмент чиме је показао да се у будућности види на послу директора.

Осим нашег језика, Џеко течно говори чешки, њемачки, енглески и италијански, па би му то додатно олакшало управљање клубом са "Олимпика".

Италијански медији пишу да Рома жели да продужи уговор са капитеном и рекордером БиХ по броју наступа и постигнутих погодака на још једну сезону, односно до 2021. године, практично до самог краја каријере с обзиром да ће Един тада имати 35 година.

Под условом да Џеко пристане да смањи плату са 4.5 на четири милиона евра по сезони, али које би стизале на рачун годину дана дуже.

Тада би могао да преузме функционерску улогу Франческа Тотија и Монћија или да им буде подршка у руковођењу римским клубом уколико некадашњем голгетеру Жељезничара, Теплица, Волфсбурга и Манчестер ситија већ није понуђена "фотеља" у Фудбалском савезу БиХ.

Извор: моззартспорт/мондо.ба

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар