Roma ima plan: Džeko da igra do 2021. godine, a onda...

Onda da pomaže Totiju! Džeko je nedavno diplomirao na odseku za sportski menadžment Univerziteta u Sarajevu i pokazao, na neki način kakve su mu ambicije kada okači kopačke o klin.  Džeko će biti kao Toti i direktor Rome? Kapiten Bosne i Hercegovine Edin Džeko uskoro će da produži ugovor sa Romom, a mogao bi da preuzme ulogu Frančeska Totija po okončanju karijere.

Fudbal 14.09.2018 | 22:00
Roma ima plan: Džeko da igra do 2021. godine, a onda...
Dobre vesti za navijače Rome. Edin Džeko blizu je potpisivanja novog ugovora sa Vučicom, a kako italijanski mediji navode, mogao bi po završetku igračke karijere da preuzme neku funkciju i pomaže Frančesku Totiju koji je sada direktor u klubu.

Džeko je nedavno diplomirao na odseku za sportski menadžment Univerziteta u Sarajevu i pokazao, na neki način kakve su mu ambicije kada okači kopačke o klin.

Kada je u pitanju novi ugovor, plan Rome je da ga produži za još godinu dana u odnosu na postojeći, dakle do juna 2021. godine.

To bi podrazumevalo i da u toj novoj, poslednjoj sezoni ugovora, igra za nešto manju platu - 4.000.000, što je za 500.000 evra manje nego što ima sada.

Inače, Džeko tečno govori nekoliko stranih jezika – češki, nemački, engleski i italijanski i sa te strane takođe ima dobru osnovu za bavljenje nekom ozbiljnijom funkcijom u klubu.

Centarfor "vučice" nedavno je dimplomirao na sarajevskom univerzitetu za sportski menadžment čime je pokazao da se u budućnosti vidi na poslu direktora.

Osim našeg jezika, Džeko tečno govori češki, njemački, engleski i italijanski, pa bi mu to dodatno olakšalo upravljanje klubom sa "Olimpika".

Italijanski mediji pišu da Roma želi da produži ugovor sa kapitenom i rekorderom BiH po broju nastupa i postignutih pogodaka na još jednu sezonu, odnosno do 2021. godine, praktično do samog kraja karijere s obzirom da će Edin tada imati 35 godina.

Pod uslovom da Džeko pristane da smanji platu sa 4.5 na četiri miliona evra po sezoni, ali koje bi stizale na račun godinu dana duže.

Tada bi mogao da preuzme funkcionersku ulogu Frančeska Totija i Monćija ili da im bude podrška u rukovođenju rimskim klubom ukoliko nekadašnjem golgeteru Željezničara, Teplica, Volfsburga i Mančester sitija već nije ponuđena "fotelja" u Fudbalskom savezu BiH.

Izvor: mozzartsport/mondo.ba

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar